Wereldprimeur: Eerste cacao Trade Fair tijdens Chocoa 2014


Amsterdam, 20140214 -- Tijdens Chocoa 2014 zal een nieuw onderdeel gelanceerd worden, de trade fair voor cacao en chocolade. In het bijzijn van internationale producenten, chocolatiers, liefhebbers en top chefs die voor Chocoa bijeen zijn in Amsterdam, zal op 27 maart de Beurs van Berlage zijn deuren openen voor dit unieke evenement. Voortbouwend op het succes van vorig jaar, zal er dit jaar tussen 27 t/m 31 maart inhoudelijk nog meer aandacht worden besteed aan de verduurzaming van de cacao keten.

Met toevoeging van de trade fair bevordert Chocoa ook de handel in duurzame cacao en chocolade, naast de bestaande aspecten van kennisdeling en inspiratie op het congres, het publieksfestival voor chocoladeliefhebbers en de masterclass voor chef-koks. Waar anders dan in Amsterdam, de regio met 's werelds grootste volume van cacaoverwerking en de grootste cacaohaven ter wereld, kan Chocoa plaatsvinden?

Good Cocoa Better Chocolate

Stichting Chocolade Festival organiseert Chocoa om de aandacht op de consumptie, smaak én productie van goede cacao en betere chocolade te vergroten. Eén van de hoofdthema’s is de cacao intentieverklaring van de Nederlandse overheid en grote multinationals. Hoever zijn ze met het garanderen van een 100% duurzame cacaoconsumptie in 2025?

Chocoa bestaat uit 4 onderdelen:

Donderdag 27 maart Trade Fair in Beurs van Berlage

De Trade Fair is een nieuw onderdeel van Chocoa en uniek in de wereld. Hier zal de vraag en aanbod van cacaobonen letterlijk samenkomen in één marktplaats. De trade fair biedt een podium voor nieuwe producenten en onontdekte boonsoorten. 

Vrijdag 28 maart Internationaal congres in Beurs van Berlage

Het internationale congres is vooral interessant voor professionals in de cacao industrie en handel. Het doel is het vergroten van het aandeel van duurzame cacao door het promoten van het gebruik van speciale soorten cacao, waarvan betere chocolade gemaakt kan worden.

Zaterdag en zondag 29 – 30 maart Festival in Het Scheepvaartmuseum

Hier kan de ware liefhebber zijn chocolade hart ophalen! Tijdens het festival maakt het publiek kennis met de makers van hun favoriete chocolade. Ook vinden er proeverijen, presentaties en tal van andere activiteiten plaats.

Maandag 31 maart Masterclass in het Hilton, Amsterdam

Vanwege het inheems gebruik van de cacaoboon hebben Latijns Amerikaanse landen een lange traditie rond het gebruik van chocolade in de keuken. Top chef uit New York en culinaire auteur Maricel Presilla, deelt haar kennis en kunde met chefs tijdens een exclusieve masterclass.

Chocoa gaat om inspireren, leren en vooral ook proeven van de allerbeste chocolade!

Informatie over toegang en tickets via de website: www.chocoa.nl Stichting Chocolade festival

Stichting Chocolade Festival is initiatiefnemer van Chocoa om te laten zien dat betere chocolade alleen van goede cacao gemaakt kan worden. Ons doel is het promoten van de consumptie en productie van goede cacao (fine or flavour, single origin en duurzame cacao). Dit doen wij door het informeren van consumenten over de specifieke eigenschappen en herkomst van goede cacao en betere chocolade, en door het bijdragen aan een toenemende beschikbaarheid hiervan in winkels, restaurants etc. Ook organiseren wij debatten in de cacao industrie, proeverijen en evenementen.

Deel: ' Wereldprimeur Eerste cacao Trade Fair tijdens Chocoa 2014 '


Lees ook