Rotterdam doet wereldrecordpoging duurzaam dansen tijdens Wereldhavendagen

PERSBERICHT

Rotterdam doet wereldrecordpoging duurzaam dansen tijdens Wereldhavendagen

Rotterdam, 27 augustus 2015

Hoe energiek is Rotterdam? Op 5 september 2015, tijdens de Wereldhavendagen, organiseert het Rotterdamse bedrijf Energy Floors een wereldrecordpoging ‘duurzaam dansen’ op RDM Rotterdam. Inwoners van de havenstad worden uitgedaagd zoveel mogelijk energie op te wekken door te dansen op de Sustainable Dance Floor.

Global Dance Challenge

De wereldrecordpoging, onderdeel van de Global Dance Challenge, maakt deel uit van het programma van de Wereldhavendagen op RDM Rotterdam. Tijdens de recordpoging krijgt het publiek de kans om zoveel mogelijk energie op te wekken op de Sustainable Dance Floor: de enige dansvloer ter wereld die bewegingsenergie om kan zetten in elektriciteit.

RDM Energy Club

Met de Sustainable Dance Floor wordt op 5 september de pop-up silent disco RDM Energy Club gebouwd, naast de RDM kantine, op RDM Rotterdam. Van 14.00 tot 18.00 uur kan het publiek zich uitleven in de RDM Energy Club. Verschillende Rotterdamse dj’s zorgen voor de muziek, Dansvoer (bekend van ZOMERKOST, het eerste stille muziekfestival ooit) levert interactieve koptelefoons waarmee het publiek zijn favoriete kanaal kan kiezen.

Wereldrecord

Na Murcia en Hardenberg is de huidige wereldrecordhouder De Boerhaave, een middelbare school in Deventer. Leerlingen van deze school dansten in mei van dit jaar tijdens een schoolfeest 611.334 Joules bij elkaar.

Over de Global Dance Challenge

Tijdens de Global Dance Challenge van Energy Floors worden gemeenten, bedrijven en grote instellingen over de hele wereld uitgedaagd om gedurende 4 uur tijd zoveel mogelijk energie op te wekken op de Sustainable Dance Floor. Door middel van deze challenge probeert Energy Floors duurzaamheid op een ludieke manier tastbaar te maken.

Deel: ' Wereldrecordpoging duurzaam dansen tijdens Wereldhavendagen '
Lees ook