Wereldschrijvers verwelkomt vijftigste auteur


AMSTERDAM, 20091222 -- Deze week is de vijftigste auteur toegetreden tot Wereldschrijvers, het netwerk van ervaren, professionele Nederlandse journalisten die gevestigd zijn in het buitenland.

Het netwerk van Wereldschrijvers bestaat uit Nederlandse journalisten verspreid over alle continenten. Ze wonen en werken langdurig in het land/de regio waarover ze publiceren. Op het `collectieve cv' van de Wereldschrijvers staan alle grote titels van de Nederlandse media.

Met de komst deze week van Joan Veldkamp, gevestigd in Shanghai, bestaat het netwerk nu uit 50 journalisten. Peter Runhaar, initiatiefnemer van Wereldschrijvers, zegt: "We hebben nu een groep geweldige auteurs bij elkaar en zijn klaar om in 2010 een aantal nieuwe stappen te zetten. De komende maanden zullen een aantal nieuwe diensten worden gentroduceerd en wordt een nieuwe website gebouwd. Uitgangspunt blijft dat we kwalitatief hoogwaardige redactionele producties uit alle windstreken willen bieden aan de Nederlandse media. We willen het voor redacties makkelijker maken om goede content uit het buitenland in te kopen."

Wereldschrijvers levert artikelen, maar kan ook - bijvoorbeeld - specials, webcontent en volledige redactionele producties maken. Volgend jaar zal bovendien worden gestart met enkele uitgeefproducten in eigen beheer.

http://www.wereldschrijvers.nl


Deel: ' Wereldschrijvers verwelkomt vijftigste auteur '


Lees ook