Ingezonden persbericht


Concurrentie Feyenoord - Go Ahead Eagles dwingt organisatie tot verhuizing

Wereldtitelgevecht Joval verplaatst naar Schermerhoorn

ROTTERDAM - Too Hot To Handle, organisator van het IBO-wereldtitelgevecht in het middengewicht, heeft deze week in overleg met sponsor Losa Automatics besloten om de partij van Raymond Joval te verplaatsen van Rotterdam naar Schermerhoorn. Aanleiding voor de verhuizing is het feit dat Feyenoord op zondag 26 januari het jaarlijkse evenement voor de kindersupportersclub 'De Kameraadjes' organiseert.

Op 24 december van het vorig jaar werd pas duidelijk dat Feyenoord die activiteit voor 26 januari 2003 in de Kuip had gepland. De verwachting is dat er die dag zeker 35 duizend kinderen samen met hun ouders naar de oefenwedstrijd van Feyenoord tegen Go Ahead Eagles komen. Tijdens de LSI Tennis Masters in december van het vorig jaar werd nog maar eens duidelijk dat een evenement in het Topsportcentrum Stad Rotterdam Verzekeringen lijdt onder concurrentie van een thuiswedstrijd van Feyenoord. Geleerd van die ervaring besloten Too Hot to Handle (Echteld/De Weerd) en Losa (Veerman) naar een andere locatie voor het wereldtitelgevecht te zoeken

Het vinden van een geschikte accommodatie bleek op korte termijn echter een lastige opgave. Edwin van Os stak de organisatie vervolgens de helpende hand toe. De promotor uit Alkmaar organiseert in het weekeinde van 25 en 26 januari in sporthal De Mijse in Schermerhoorn een Thaiboks-gala. Na overleg werd besloten om de partijen van Raymond Joval en Eric Vredeveldt tegen Najim Ethoullali aan dat programma toe te voegen. In overleg met de redactie van Studio Sport zal deze week nader worden bekeken of zaterdag 25 of zondag 26 januari de beste datum is om uitzending van het titelgevecht van Joval op televisie te kunnen garanderen.
---

Deel: ' Wereldtitelgevecht Joval verplaatst naar Schermerhoorn '
Lees ook