Voedingscentrum
Wereldwijd naar schatting 1,7 miljard mensen te dik Campagne Maak je niet dik gericht op voorkomen overgewicht

17 maart

De internationale taskforce voor de bestrijding van overgewicht (IOTF) schat dat wereldwijd circa 1,7 miljard mensen overgewicht hebben. Dat is 50 procent meer dan tot nu toe is aangenomen. Daarmee is overgewicht wereldwijd een van de grootste bedreigingen voor de gezondheid.

In Nederland heeft bijna de helft van de mannen en bijna veertig procent van de vrouwen overgewicht. Overgewicht vergroot de kans op chronische ziekten zoals diabetes type II, hart- en vaatziekten en bepaalde vormen van kanker. In geval van overgewicht ongeacht de mate
- helpt vijf tot tien procent gewichtsvermindering al de gezondheidsrisicos aanzienlijk te verkleinen. Bij overgewicht is het dus de moeite waard een poging te doen een lager gewicht te bereiken en te behouden. Dat kan het beste met een gezond eetpatroon, met een beperkte hoeveelheid calorieën, in combinatie met voldoende beweging.

Maak je niet dik
Nog beter dan overgewicht verminderen of verliezen is uiteraard overgewicht voorkomen. De campagne Maak je niet dik van het Voedingscentrum is erop gericht een gezond gewicht te behouden. Via (070) 306 88 88 (op werkdagen tussen 9 en 17 uur) kan een gratis informatiepakket met een brochure en een taillemeter aangevraagd worden. Op de site is veel informatie te vinden over een gezond gewicht, op gewicht blijven en gezond en lekker eten. Ook is het mogelijk aan de hand van lengte en gewicht te testen of er sprake is van een gezond gewicht.

Meer informatie over Maak je niet dik
'Ander voedingsnieuws'

Zoekwoorden:

Deel: ' Wereldwijd naar schatting 1,7 miljard mensen te dik '
Lees ook