Gouda, 11 januari 1999

Arbeidspool van detacheringskrachten voor Fokker Services in Woensdrecht

Werk voor 35 mensen bij Fokker via Condor

Bij Fokker Services (FS) in Woensdrecht gaan 35 nieuwe medewerkers aan de slag via de flexibele arbeidspool-constructie Condor, een samenwerkingsverband tussen Start Uitzendbureau, Arbeidsvoorziening en Vedior. De hooggeschoolde vliegtuigtechnici komen voor drie jaar in dienst bij deze alliantie en worden vervolgens gedetacheerd bij FS.

Fokker Services garandeert op jaarbasis 43 procent werk voor de 35 technici. Voor de resterende tijd hebben Start Uitzendbureau, Arbeidsvoorziening en Vedior zich verplicht de mensen elders onder te brengen in de vliegtuigbranche binnen Nederland en België.

Bij FS in Woensdrecht zijn circa 750 medewerkers in dienst. De flexibele arbeidspool voor 35 mensen gaat bestaan uit mechanische monteurs, elektromonteurs, plaat- en interieurwerkers en oppervlaktebehandelaars. Doordat ze niet bij Fokker maar bij Start in dienst komen zijn ze voor drie jaar volledig verzekerd van werk en inkomen. Na die termijn krijgen ze een optie voor verlenging van het contract of maken ze kans op een vast dienstverband. Bij tussentijdse vacatures biedt Fokker hen als eerste een vaste baan aan.

Opleidingen

FS in Woensdrecht verzorgt onderhoud en reparaties van Fokker-vliegtuigen. Voor de 35 specialistische detacheringskrachten is volop werk in de luchtvaartsector. Via een inhouse-vestiging van de drie samenwerkende partijen bij FS krijgen ze indien gewenst extra opleidingen en loopbaanbegeleiding om ze optimaal plaatsbaar te maken en te houden. De nieuwe medewerkers kunnen ook geplaatst worden bij bedrijven buiten de vliegtuigbranche in een straal van vijftig kilometer rond de eigen woonplaats.
_________________________________________________________________

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Start, dhr. E. Theunissen, telefoon (0182) 695028.

Deel: ' Werk voor 35 mensen bij Fokker Services via Condor '
Lees ook