Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

29/08/01 Werkbezoek Koningin en minister Borst aan gezondheidscentrum in Eindhoven

Hare Majesteit de Koningin heeft woensdag 29 augustus 2001 een werkbezoek gebracht aan Gezondheidscentrum Orion te Eindhoven. Zij werd hierbij vergezeld door dr. E. Borst, Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

In het centrum, gelegen in de wijk Woensel, werken huisartsen, praktijkassistenten, fysiotherapeuten, apothekers, apothekersassistenten, een diëtist en een logopedist. Ze werken onder één dak samen met maatschappelijk werkers, wijkverpleegkundigen en een prikpost van het Diagnostisch Centrum Eindhoven. Een centrummanager coördineert de verschillende beroepsgroepen. Het gezondheidscentrum is een eerstelijns voorziening wat betekent dat deze hulpverleners zonder verwijzing te raadplegen zijn.

Kenmerkend voor een gezondheidscentrum is de samenwerking. De verschillende hulpverleners werken gestructureerd samen om doeltreffende en patiëntgerichte zorg te verlenen. Gezamenlijk kunnen zij aandacht besteden aan lichamelijke, psychische en sociale aspecten van een probleem of klacht. Iedere discipline benadert een probleem vanuit de eigen deskundigheid en vult zo de ander aan.

Gezondheidscentrum Orion is één de zeven gezondheidscentra die deel uitmaken van Stichting Gezondheidscentra Eindhoven (SGE). De SGE staat voor geïntegreerde zorg in de eerste lijn. Ongeveer 50.000 inwoners van Eindhoven maken gebruik van haar zorgaanbod.

Deel: ' Werkbezoek Koningin aan gezondheidscentrum in Eindhoven '
Lees ook