Gemeente Zaanstad

STAATSSECRETARIS ADELMUND VAN ONDERWIJS BRENGT WERKBEZOEK AAN ZAANSTAD

Op maandag 29 november legt Karin Adelmund een werkbezoek af aan Zaanstad. Wethouder van Onderwijs van de gemeente Zaanstad, Margreet Horselenberg, begeleidt haar de gehele dag.

De staatssecretaris brengt in de ochtenduren een bezoek aan de Kernschool in Zaandam. Deze school vangt leerplichtige nieuwe allochtone kinderen van de basisschoolleeftijd op ze om ze voor te bereiden op een reguliere basisschool. Aansluitend brengt ze een bezoek aan het Scharsvengebied in Zaandam: het terrein vna de vorig jaar afgebrande basisschool de Tamarinde. De gemeente Zaanstad ziet hier graag een zogenaamde brede school: een vorm van onderwijs waar naast scholing een heel pakket van voorzieningen aanwezig is, zoals bijvoorbeeld sport, zorg en opvang. De staatssecretaris en de betrokken scholen zullen de kansen en beperkingen van die brede-school-concept al wandelend bespreken.

Ontwikkelingen VMBO-onderwijs
In het kader van het cultuuronderwijs woont de staatssecretaris in de middag een voorstellling bij van het MUZ-theater. Deze voorstelling vindt plaats in de muziekschool. Om vervolgens de dag af te sluiten in Zaanlands West met een presentatie over de ontwikkelingen rondom het VMBO-onderwijs in de Zaanstreek. Sprekers zijn vertegenwoordigers van het openbaar en voortgezet onderwijs

Zaanstad, 25 november 1999

Deel: ' Werkbezoek staatssecretaris Adelmund (Onderwijs) Zaanstad '
Lees ook