Gemeente Rotterdam

Keywords: Rotterdam, college, burgemeester, wethouder, wethouders, collegeraad, dualisering, coolsingel, Feyenoord, havens, Sparta

Burgemeester en de wethouders van 22 februari tot en met 2 maart 2003. Wethouder Pastors praat met bewoners over Laag Zestienhoven

Wethouder Marco Pastors (Fysieke Infrastructuur) is op zaterdag 22 februari aanwezig op de bijeenkomst in het Rotterdam Airport Hotel waar Rotterdammers hun mening kunnen geven over de plannen voor Polder Laag Zestienhoven. Tijdens de bijeenkomst kunnen bezoekers schetsen voor het Masterplan Polder Laag Zestienhoven bekijken en een reactie geven. De reacties worden verzameld, zodat het College van Burgemeester en Wethouders een afweging van de verschillende belangen kan maken bij het vaststellen van het Masterplan. Deze bijeenkomst is een vervolg op drie klankbordbijeenkomsten, die begin februari door de gemeente zijn georganiseerd. Tijdens deze drie bijeenkomsten hebben bewoners, volkstuinders, sportverenigingen, bedrijven en andere belanghebbenden al een reactie kunnen geven op de plannen. Vanaf 11.00 uur tot 16.00 uur zijn belangstellenden welkom.

Burgemeester Opstelten gastheer bij Drempels Weg

Burgemeester mr. Ivo Opstelten is op maandag 24 februari gastheer bij de slotbijeenkomst van de campagne Drempels Weg, die om 12.00 uur begint in kamer 7 van het stadhuis. Drie ambassadeurs van Drempels Weg hebben zes weken lang campagne gevoerd voor betere toegankelijkheid voor gehandicapten van het internet in de provincie Zuid-Holland. Zij maken de resultaten bekend tijdens de slotbijeen-komst. Voor mensen met een handicap kan internet een middel zijn om hun leven zelfstandiger in te rechten. Veel websites zijn voor hen echter slecht toegankelijk. Drempels Weg, een activiteit van het Landelijk Bureau Toegankelijkheid, streeft ernaar zoveel mogelijk websites toegankelijk te maken.

Burgemeester Opstelten en wethouder Pastors bij presentatie Een kwestie van uitvoering.

Op dinsdag 25 februari a.s. presenteert de commissie 'Belgen doen het beter' het rapport 'Een kwestie van uitvoering' aan vice-president van de Raad van State Tjeenk-Willink, LPF-Kamerlid Joost Eerdmans en Staatssecretaris Rutte van Sociale Zaken. De presentatie vindt plaats bij het Rijksopleidingeninstituut op de Herengracht 23 te Den Haag De commissie, bestaande uit Arthur Docters van Leeuwen, de burgemeesters Wim Deetman en Ivo Opstelten, wethouder Marco Pastors en bestuurs-kundige Roel in 't Veld maakt zich ernstige zorgen over het presteren van de Nederlandse overheid. De zelfbenoemde commissie ontdekte dat de Denen, de Amerikanen, de Duitsers en de Belgen er wél in slagen om fraude te bestrijden, voedselveiligheid te waarborgen, wachtlijsten weg te werken en politieorganisaties samen te laten werken. Dat komt door een focus op concrete verbetering van de uitvoering, een vaak onconventionele maar daadkrachtige aanpak en een slimme inzet van informatie- en communicatietechnologie (ICT).

Wethouder Janssens verricht loting RD-Trofee

Wethouder Nico Janssens (o.m. Sport en Recreatie) verricht op dinsdag 25 februari om 19.00 uur in de Burgerzaal van het stadhuis de loting van de Rotterdams Dagblad Trofee 2003. Aan dit jaarlijkse voetbaltoernooi doen 200 voetbalclubs uit Rotterdam en de regio mee. Er wordt daarbij volgens het knock-out principe gespeeld.

Burgemeester Opstelten spreekt bij herdenking Joods Ziekenhuis

Burgemeester mr. Ivo Opstelten houdt op woensdag 26 februari om 15.30 uur een korte toespraak in de poort van het voormalige Joods Ziekenhuis aan de Schietbaanlaan 42. Op die dag is het 60 jaar geleden dat de Duitse bezetters de patiënten, verplegers en artsen die op dat moment in het ziekenhuis aanwezig waren naar buiten dreven. Zij werden vervolgens via Westerbork naar de vernietigingskampen Auschwitz en Sobibor gevoerd, vanwaar zij niet meer zijn teruggekeerd. Tijdens de herdenking spreken ook rabbijn mr. drs. R. Evers van de Joodse Gemeente Rotterdam en de voorzitter van Loods 24, de heer M. Gelber. De Stichting Loods 24 is genoemd naar de plek waar in de Tweede Wereldoorlog de Rotterdamse joden werden afgevoerd.

Wethouder Hulman opent Art Rotterdam 2003

Cultuurwethouder Stefan Hulman opent op woensdag 26 februari om 18.30 uur de vierde editie van de succesvolle kunstbeurs Art Rotterdam. De beurs wordt van 27 februari tot en met 3 maart gehouden in de Rotterdam Cruise Terminal op de Wilhelminapier op de Kop van Zuid. Tijdens de vierde editie ligt het accent vooral op actuele kunst o.a. schilderkunst, (video)installaties, nieuwe media en fotografie Aan de beurs nemen 63 galeries deel die vooral westerse hedendaagse kunst aanbieden. Dit jaar worden vier galeries geïntroduceerd die niet-westerse kunst brengen: o.a. Afrikaanse en Pre-Columbiaanse kunst. Tien procent van alle deelnemers komt dit jaar uit het buitenland. Tijdens de beurs is in de hal van de Cruise Terminal een presentatie op het gebied van mode en wonen te zien, samengesteld door Thimo Te Duits, hoofd-conservator van Museum Boijmans Van Beuningen.

Burgemeester Opstelten opent lustrumbijeenkomst GAO; wethouder Janssens in programma

Burgemeester mr. Ivo Opstelten opent op donderdag 27 februari de bijeenkomst ter gelegenheid van het tweede lustrum van het Gemeentelijk Allochtonen Overleg (GAO) in de Kriterionzaal van congrescentrum Engels aan het Stationsplein 45. Wethouder Nico Janssens (o.m. Personeelszaken) spreekt om 14.45 uur over Een vitale werkorganisatie. Het GOA ondersteunt de gemeente Rotterdam bij de pogingen het personeelsbestand diverser te maken. Het overleg organiseert activiteiten en adviseert personeelsfunctionarissen. Bij verschillende diensten zijn projecten gedaan om de diversiteit in het personeelsbestand te bevorderen. Bij het tweede lustrum spreken ook bestuursleden van het GAO en de voorzitter van de deelgemeente Prins Alexander, Kenneth Woei A Tsoi. Verder zijn er tips uit het GAO-netwerk, een voordracht en een conference. Rabasa zorgt met Kaap Verdiaanse muziek voor de afsluiting.

Wethouder Janssens opent Rotterdamse Museumnacht 2003

Wethouder Nico Janssens opent op zaterdag 1 maart om 20.00 uur de tweede Rotterdamse Museumnacht. Dit gebeurt in een speciale setting van terminaltrekkers en containercarriers bij het Havenmuseum, Leuvehaven 50-72 (bij Loods 1). Aan de Rotterdamse Museumnacht doen ongeveer 40 musea en galeries mee. Van 20.00 tot 2.00 uur zetten ze hun deuren open voor het publiek. Wat overdag in de musea en galeries te zien is wordt s-nachts versterkt door performances, muziek, acts en videopresentaties. Een greep uit het aanbod: salsa- en latin percussie workshops in het Wereldmuseum Rotterdam; een impressionistisch pianoconcert en een verrassingsevent in de Kunsthal; en meer dan 20 kunstenaars die live aan het werk zijn in de galeries van het Westelijk Handelsterrein. Meer informatie over het programma en de route is te vinden op www.rotterdamsemuseumnacht.nl.

Wethouder Janssens geeft startschot Bruggenloop

Wethouder Nico Janssens (o.m. Sport en Recreatie) geeft op zondag 2 maart om 10.30 uur bij de Watertoren op het DWL-terrein het startschot voor de Algemeen Dagblad Bruggenloop 2003. Aan dit hardloopevenement van 15 km doen ongeveer 3000 lopers mee. De loop gaat over de twee bekendste bruggen in Rotterdam: de Van Brienenoordbrug en de Erasmusbrug.

en verder.

* opent wethouder Marco Pastors (Fysieke Infrastructuur) op woensdag 26 februari een nieuw filiaal van Albert Heijn aan het Vasteland 108 / 110. (voormalig pand van ABN/AMRO) Het gaat om een buurtsupermarkt van ongeveer 1000m2. De receptie ter ere van de opening is van 19:00 tot 21:00. Wethouder Pastors en directeur van Zetten van Albert Heijn b.v. zullen een korte toespraak houden.
* zingt Loes Luca op zondag 2 maart tijdens haar show Nénette et les Zézettes in Ahoy burgemeester mr. Ivo Opstelten toe.

Deel: ' Werkbezoeken en openbare optredens B&W Rotterdam '
Lees ook