Ingezonden persbericht

EEN DAG WERKEN IN DE NATUUR DOET JE GOED!

Dat een dag werken in de natuur heel leuk kan zijn, kunt u nu zelf ervaren tijdens de veldwerkdagen in het natuurgebied het Ilperveld. Dit uitgestrekte gebied tussen Purmerend en Amsterdam Noord is een van de laatste echte vaargebieden in Noord-Holland. De beheerder van het gebied, Het Noord-Hollands Landschap, is druk bezig met het instandhouden van de bijzondere natuurwaarden. Uw hulp daarbij is van harte welkom.

De bodem in grote delen van het Ilperveld is zo slap dat veel werk met de hand moet gebeuren. Daarom is er hulp van natuurliefhebbers nodig. Bijvoorbeeld bij het opruimen van maaisel en het trekken van boomopslag. Dit om te voorkomen dat het gebied dichtgroeit en bijzondere planten en weidevogels verdwijnen.

Er zijn veldwerkdagen op de volgende zaterdagen: 8 september, 27 oktober, 17 november en 15 december. Er wordt gewerkt van 9.00 tot ongeveer 16.30 uur. De beheerder van Het Noord-Hollands Landschap zorgt voor koffie, thee en gereedschap. Voor een lunch, laarzen en waterdichte kleding dient u zelf te zorgen. Er wordt verzameld bij het bezoekerscentrum Ilperveld, Kanaaldijk 32a te Landsmeer. Dit bezoekerscentrum staat tegenover het dorpje Watergang aan het Noordhollandsch Kanaal. Het bezoekerscentrum is ook te bereiken via het centrum van Landsmeer en de Van Beekstraat. Vanaf het bezoekerscentrum vaart een boot u naar de werkplek. Meldt u zich even aan bij de InformatieWinkel Noord-Hollands Landschap op telefoonnummer 0251-362 762? Dit nummer is te bereiken tijdens kantooruren en op zaterdag.Voor inlichtingen over bovenstaand persbericht kunt u contact opnemen met Nico Dekker (06-53515928) of Johan Stuart (0251- 362 747 of mobiel 06-53 129 644). Castricum 22 augustus 2001.

Zoekwoorden:

Deel: ' Werken in de natuur tijdens veldwerkdagen in het Ilperveld '
Lees ook