fnv

datum

9 september 2010

onderwerp

werkloze jongeren op bezoek bij donner

werkloze jongeren met een boodschappentas vol afwijzingen voor een baan of leerwerkplek staan vandaag met fnv jong op de stoep van het ministerie van sociale zaken en werkgelegenheid. het actieplan jeugdwerkloosheid dreigt namelijk al volgend voorjaar te eindigen. het geld is zo goed als op.

toch staan nog steeds 130.000 werkloze jongeren in de kou. de jeugdwerkloosheid is op dit moment 11% en onder niet-westerse jongeren is dat zelfs 24%. van de werkloze jongeren zit bijna de helft niet meer op school.

'onaanvaardbaar en desastreus' stelt fnv jong. het jongerennetwerk van de fnv vraagt om duidelijkheid over de besteding van de 250 miljoen euro die is gereserveerd om jeugdwerkloosheid te bestrijden.

jamila aanzi, vice-voorzitter fnv jong: ''donner mag zijn aanpak van jeugdwerkloosheid 'vertrouwenswekkend' noemen, maar wij vinden deze eerder boterzacht. de cijfers zijn keihard. de werkloosheid onder jongeren is toegenomen. wij willen van de minister weten hoeveel geld er over is van die 250 miljoen en hoe lang de werkloze jongeren nog moeten zitten''.

eerder stelde fnv jong al dat de zogenaamde wet wij, die werkloze jongeren moet helpen aan een leerwerkplek of een baan, niet werkt. voor amper 5% van de jongeren biedt deze regeling een uitkomst. een overgrote meerderheid van werkloze jongeren heeft geen idee waar zij zich moeten melden voor hulp en advies om uit de werkloosheid te komen.

Zoekwoorden:

Deel: ' Werkloze jongeren op bezoek bij Donner '
Lees ook