Dienstenbond CNV

Werknemers Financiële Dienstverlening mogen niet de dupe worden van Ahold-debâcle
27-02-2003

Financiële Dienstverleners als ABN Amro, Delta Lloyd, Fortis, ING en anderen schreeuwen nu moord en brand naar aanleiding van het Ahold-debâcle. Dat er in voorgaande jaren erg geprofiteerd is van de groei van Ahold wordt voor het gemak snel vergeten. De CNV Dienstenbond maakt zich zorgen om de werknemers bij die financiële dienstverleners. Zorgen om de gevolgen die dit kan hebben voor de werkgelegenheid, maar ook op het gebied van arbeidsvoorwaarden. Om de kosten enigszins te reduceren is het voor de bedrijven het makkelijkst om te besparen op personele kosten.

CNV Dienstenbond-bestuurder Ike Wiersinga: Wij hebben in het centraal akkoord afgesproken dat wij in onze CAO-voorstellen rekening zullen houden met de economische omstandigheden maar wat mij betreft hoort daar niet mismanagement bij. Dus wij zullen niet accepteren dat medewerkers de dupe worden van de nu gemaakte fouten bij Ahold. Dat geldt voor de afspraken in de CAO's, maar zeker voor de werkgelegenheid van medewerkers.

Voor nadere informatie:
Ike Wiersinga (bestuurder), tel: (023)5651052 of 0623500986. Rina van der Werf (persvoorlichter): (023)5670605 of 0620005272.

Deel: ' Werknemers Financiële Dienstverlening mogen niet dupe worden van Aho.. '
Lees ook