FNV BONDGENOTEN

Werknemers Plaid ontvangen uitkering UWV/GAK

De 65 werknemers van het Rotterdamse bedrijf Plaid krijgen een voorschot van het UWV in Dordrecht. FNV Bondgenoten had het UWV hiertoe opgeroepen. Door betalingsproblemen van de werkgever had het personeel van de groothandel in mei geen salaris én geen vakantiegeld ontvangen. FNV Bondgenoten-bestuurder Margreet Jansen: 'Ik ben ontzettend blij dat onze actie zo snel tot resultaat heeft geleid en het UWV ons vanmiddag heeft laten weten de werknemers toch te gaan betalen. Het was schrijnend te zien dat veel medewerkers de afgelopen week nauwelijks nog een cent te makken hadden'. Vanochtend bezocht de vakbond met een aantal werknemers van Plaid het kantoor van het UWV/GAK in Dordrecht met het dringende verzoek de werknemers een voorshot te betalen.
Wanneer een bedrijf niet in staat is de salarissen te betalen is het UWV wettelijk verplicht de werknemers te betalen. Maar omdat er onduidelijkheid bestond over het faillissement van het bedrijf weigerde het UWV/GAK dit in eerste instantie.

Half mei had het Amerikaanse moederbedrijf van Plaid faillissement aangevraagd. FNV Bondgenoten vocht deze aanvraag bij de rechter aan, omdat ze vreesde dat het bedrijf misbruik zou maken van het faillissementsrecht en er alleen op uit was de kosten van een sociaal plan te ontlopen. De rechtbank in Rotterdam stelde de bond in het gelijk.

Meer informatie:
Margreet Jansen, bestuurder FNV Bondgenoten, 06-51255979 Ingrid van den Berg, voorlichter FNV Bondgenoten,
030-2738478/06-51405832

14 jun 02 16:08

Deel: ' Werknemers Plaid ontvangen uitkering UWV/GAK '
Lees ook