Gemeente Rheden

Werkzaamheden aan Dierense bosjes

Medewerkers van Bureau Rayononderhoud gaan begin januari aan het werk in de bosjes aan de Imboslaan, Beverodelaan achter de nummers 46-52 en aan de Priesnitzlaan voor de Jutberg in Dieren. Aan de achterkanten van de oneven huisnummers aan de Breukinklaan in Dieren worden de overhangende bomen die op de erfgrens staan gekapt.

De medewerkers van de gemeente gaan snoeien en in de randen enkele bomen kappen, zodat de bosjes zich kunnen verjongen. Doordat er meer licht tussen de struiken en bomen valt ontstaat er op de bodem ook een gevarieerde beplanting.

Voor de uitvoering van het werk is geen kapvergunning nodig, omdat het valt onder het onderhoud dat is gericht op de ontwikkeling en instandhouding van het bosje.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de rayonbeheerder, de heer T. Slieker. Hij is op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 en 9.30 uur via telefoonnummer (0313) 450 770. Buiten deze tijden kunt u uw naam en telefoonnummer inspreken op het antwoordapparaat. De heer Slieker belt u dan zo spoedig mogelijk terug.

Tijdelijke afsluiting spoorwegovergangen

In de nacht van woensdag 5 op donderdag 6 januari is een aantal spoorwegovergangen in Velp afgesloten voor alle verkeer, behalve voetgangers. Het gaat om de volgende overgangen: Stationsstraat, Pres. Kennedylaan en Emmastraat. De Nederlandse Spoorwegen voeren dan onderhoudswerkzaamheden uit.

Deel: ' Werkzaamheden aan Dierense bosjes Rheden '
Lees ook