Provincie Zuid-Holland

13-09-2001

Werkzaamheden N207 Boskoop lopen uit tot 30 september

Vanwege weersomstandigheden

Als gevolg van de slechte weersomstandigheden lopen de werkzaamheden aan de N207, vanaf het Rijneveldviaduct tot en met de tunnel in Boskoop uit. De afsluiting duurt nu naar verwachting tot en met 30 september. De toerit via het Plankier in Boskoop naar de N207 in Noordelijke richting (Alphen a/d Rijn) wordt vanaf dinsdag 18 september (of zoveel eerder als mogelijk) wel opengesteld. De omleidingroutes in en rondom Boskoop blijven voorlopig gehandhaafd. Aanvankelijk zouden de werkzaamheden van 3 tot en met 14 september 2001 duren. Om alle werkzaamheden in de tunnel goed te kunnen uitvoeren, is het echter noodzakelijk dat het tenminste een aantal dagen droog is. Aangezien het de afgelopen week erg veel geregend heeft, is het niet gelukt om de werkzaamheden op tijd uit te voeren. Dit ondanks de extra uren die gewerkt zijn.

Achtergrond
De tunnel in Boskoop was aan een grondige renovatie toe. De voorbereidende werkzaamheden daarvoor zijn al in mei gestart. Aangezien het wegdek op de N 207 tussen de tunnel en het Rijneveldviaduct op korte termijn ook aan vervanging toe was, heeft de provincie besloten deze werkzaamheden te combineren. Zo blijft de afsluiting beperkt tot één periode. Een totale afsluiting is ook noodzakelijk vanuit Arbowetgeving. Het is namelijk wettelijk verplicht om de wegwerkers voldoende ruimte te geven voor hun veiligheid. Bovendien is dit ook veiliger voor het verkeer.

Duurzaam veilig
De werkzaamheden aan het traject bestaan uit twee delen. Vanaf het viaduct tot aan de bocht ter hoogte van Biezen wordt de deklaag gefreesd, de voegen gerepareerd en wordt de weg voorzien van een nieuwe deklaag. Van de bocht tot aan het viaduct wordt het gehele asfalt verwijderd. De onderliggende fundering wordt plaatselijk hersteld waarna er in vier lagen nieuw asfalt wordt aangebracht. In het kader van duurzaam veilig wordt over het hele traject, inclusief het viaduct, de belijning aangepast en een verhoogde afscheiding aangebracht. Een andere veiligheidsmaatregel die wordt genomen is het aanbrengen van een snelheidsremmend plateau in de oprit naar de N 207 vanaf het Plankier.

Omleidingroutes
Tijdens de afsluiting wordt het verkeer omgeleid via borden met letters. Er bestaat zowel een omleidingroute vanaf de snelwegen als een omleidingroute in en om Boskoop zelf. Voor meer informatie kan men kijken op www.pzh.nl/werkaandeweg of bellen met het gratis telefoonnummer 0800-0884.

Deel: ' Werkzaamheden N207 Boskoop lopen uit tot 30 september '
Lees ook