Vlaamse overheid

VLAREG: Werkzaamheden op de R4 tussen Merelbeke en Oostakker

Persmededeling van het ministerie van de Vlaamse gemeenschap

Merelbeke (ots) - Op maandag 24 september jl. zijn werkzaamheden gestart op de R4 tussen Merelbeke en Oostakker, rijrichting Gent-Zeehaven. Het betreft het vervangen van de metalen vangrails langs de middenberm door hoge betonnen veiligheidsstootbanden van het type New Jersey.

Het vervangen van de vangrails zal in 2 fasen gebeuren. De eerste fase houdt de opbraak in van de lage stootbanden en het betonneren van New Jerseys in volgende zones : van de brug B403 (complex Merelbeke) tot km 24.400; van km 19.500 tot km 14.700.

De uitvoering der werken vindt overdag plaats, met inname van de linkerrijstrook. Er is geen omleiding voorzien. Het einde van de eerste fase is gepland op 12 oktober.

Tijdens de tweede fase, rijrichting Gent-Zeehaven, is een analoge verkeershinder te verwachten bij inname van de linkerrijstrook tussen km 24.400 en 19.500. De tweede fase zal aanvangen op 15 oktober. Het einde der werken is gepland op 31 oktober.

De werken worden, in opdracht van de Vlaamse overheid, uitgevoerd door NV ASWEBO van Drongen. De kostprijs bedraagt 32 miljoen fr.

ots original text: het ministerie van de Vlaamse gemeenschap Beschikbaar op internet: https://www.newsaktuell.be

Voor meer persinformatie :
ir. Kathleen Bernaert,
afdeling Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen van het ministerie van de Vlaamse gemeenschap
Tel. 09 241 78 11
Fax 09 241 78 79
e-mail: kathleen.bernaert@lin.vlaanderen.be

Zoekwoorden:

Deel: ' Werkzaamheden op de R4 tussen Merelbeke en Oostakker '
Lees ook