Gemeente Rijswijk


Werkzaamheden tramlijn 17

Rijswijk, 5 februari 1999

Het laatste kruispunt op Rijswijks grondgebied dat moet worden aangepast voor tramlijn 17 is de kruising Sir Winston Churchilllaan/Prinses Beatrixlaan. Op maandag 8 februari wordt begonnen met het leggen van rails in deze bocht. De werkzaamheden duren naar verwachting tot eind april. Door omstandigheden kan echter van deze planning worden afgeweken.

Het verkeer vanuit Delft in de richting van Den Haag zal hinder ondervinden van deze werkzaamheden. De kruising blijft open voor het gemotoriseerde verkeer, maar van de vier rijstroken worden er twee afgesloten. De huidige rechtdoor- en rechtsafstrook worden samengevoegd, terwijl de andere strook alleen voor het linksaf-verkeer is bedoeld.
Het werk wordt in twee fases uitgevoerd. Tijdens de eerste fase, die duurt van maandag 6 februari tot ongeveer maandag 15 maart, worden de rails in de rijbaan aangebracht. Het verkeer wordt over de middenberm om het werk heen geleid.
In de tweede fase kan het verkeer op de gebruikelijke manier rechtdoor rijden; wel bijven de rijstroken samengevoegd.

Fietsers en voetgangers worden eveneens om het werk heen geleid. Deze omleidingen worden voortdurend aan de werkzaamheden aangepast.

Het openbaar vervoer blijft de gewone route rijden.

Het stadsgewest Haaglanden en de gemeente Rijswijk raden weggebruikers aan in deze periode zo min mogelijk gebruik te maken van de Prinses Beatrixlaan, omdat dan niet alleen voor tramlijn 17 wordt gewerkt. Bij de kruising Sir Winston Churchilllaan/Prinses Beatrixlaan wordt een diepriool aangelegd. Bovendien wordt langs het deel van de Prinses Beatrixlaan tussen de Sir Winston Churchilllaan en de Generaal Spoorlaan de laatste hand gelegd aan de nieuwbouw achter V&D. Het doorgaande verkeer van en naar Den Haag Zuid wordt aangeraden gebruik te maken van de N211 en de Verlengde Lozerlaan. Een andere mogelijke route is via de A4, afslag Plaspoelpolder of over de Hoornbrug.Afdeling Bestuursondersteuning en Voorlichting. © 1997 Gemeente Rijswijk. Alle rechten voorbehouden.

Deel: ' Werkzaamheden tramlijn 17 Rijswijk '
Lees ook