Nieuws Gemeente Groningen


Werpersgroep Argo'77 wint Gemeentelijke Sportprijs

27 januari 1999

De Werpersgroep van Argo '77 heeft de sportprijs 1998 van de gemeente Groningen gewonnen. Afgelopen maandag reikte sportwethouder Henk Pijlman in sportcentrum Kardinge de prijs uit, die bestaat uit een geldbedrag van f 2.500,- en een bronzen beeld van de beeldhouwer Jan Steen.

Stimuleringsprijs

De gemeentelijke sportprijs Groningen is een stimuleringsprijs. In aanmerking voor de prijs komen jonge, veelbelovende sporters; personen of organisaties die zich verdienstelijk maken om nieuwe ontwikkelingen op sportgebied tot stand te brengen of organisaties die zich inspannen op terreinen die in het gemeentelijk sportbeleid hoge prioriteit hebben.
Vijf keer ging de gemeentelijke sportprijs naar een veelbelovende sporter, tweemaal ging de prijs naar respectievelijk een vereniging en een organisatie die zich op veel onderdelen van het gemeentelijk sportbeleid hebben ingespannen.
Dit jaar gaat de sportprijs naar de categorie jong en veelbelovende sporter(s): de werpersgroep Argo'77. Zij hebben het afgelopen jaar op Nederlandse Kampioenschappen 8x goud behaald, 1x zilver en 2x brons.

Sportpenningen 1998

De volgende sporters hebben de sportpenning 1998 ontvangen: Marc Loos en Kevin Lee (Tang-Soo Do), Kyra Gerritjans en Karin Kienhuis (judo), Frouwkje Harkema en Marianne van Til (zwemmen), Bianca Tapilatu (Taekwon-Do) en Carla Zijlstra (schaatsen).

Deel: ' Werpersgroep Argo'77 wint Groningse Sportprijs '
Lees ook