PERSBERICHT

Amsterdam, 23 april 1999

WERVELENDE START TORNADO-INSIDER.COM

TORNADO-INSIDER.COM KOPPELT RISICODRAGEND KAPITAAL AAN ICT PROJECTEN IN EUROPA

TORNADO-INSIDER.COM heeft als eerste in Europa het initiatief genomen om de groei van de Europese ICT (Informatie en Communicatie Technologie) industrie te versnellen en het concurrentievermogen te vergroten. Door middel van informatievoorziening, educatie en het inspireren van opinieleiders in de ICT industrie wil de organisatie als katalysator optreden voor de groei van de Europese ICT sector. "Wij zijn er voor een snelle ontwikkeling van de Europese ICT industrie," zegt Jeroen Mol, voorzitter van TORNADO-INSIDER.COM GROUP. "Wij willen een Silicon-Valley-achtig, persoonsgericht netwerk in Europa ontwikkelen door het samenbrengen van topmensen, investeerders en opinieleiders op het terrein van hoogwaardige Europese technologie."

Europees Commissaris Bangemann steunt initiatief
Het initiatief is op 8 april officieel gelanceerd door de heer Martin Bangemann, Europees Commissaris voor Informatie en Telecommunicatietechnologie. De heer Bangemann nam het eerste exemplaar in ontvangst van TORNADO-INSIDER.COM MAGAZINE, het enige pan-Europese magazine dat exclusief is gericht op snelle groei van de hoogwaardige technologie sector.

Distributie in Europa en VS
De TORNADO-INSIDER.COM GROUP heeft geconstateerd dat gebrek aan informatie-uitwisseling tussen de belangrijkste sleutelfiguren in de Europese ICT industrie leidt tot belemmering van de Europese groeisnelheid. TORNADO-INSIDER.COM dicht deze kloof door het leveren van de eerste en enige gespecialiseerde pan-Europese reeks van activiteiten, om te beginnen het maandelijks magazine dat speciaal is ontworpen om als katalysator te dienen voor de groei van de Europese ICT industrie. Dit gebeurt o.a. door het in contact brengen van investeerders ("venture capitalists") en andere betrokken partijen met potentiële ICT-projecten in de Europese Unie.

Vanaf april 1999 wordt het maandelijks magazine TORNADO-INSIDER.COM gedistribueerd in Europa en de Verenigde Staten onder ondernemers, kapitaalverschaffers, investeringsbanken, privé investeerders, regeringen, opinieleiders, uitgevers, analisten, advocaten, accountantsfirma's, pr-bureaus, advertentiebureaus en andere dienstverleners en actieve personen in de Europese ICT industrie.

TORNADO-INSIDER.COM web-site internetportaal voor Europese ICT De website www.tornado-insider.com gaat officieel van start op 1 mei. Dit gespecialiseerde internetportaal zal extra actuele informatie bieden aan high-tech ondernemers en (potentiële) financiers en tevens functioneren als trefpunt voor ondernemers en investeerders. Daarnaast zal TORNADO-INSIDER.COM zich gaan richten op het organiseren van cursussen en seminars.

Alle activiteiten van TORNADO-INSIDER.COM zijn erop gericht investeerders, ondernemers (van starters tot beursgenoteerde ondernemingen), overheden en overige actieve personen in de ICT-industrie met elkaar in contact te brengen en ze te voorzien van informatie, educatie en inspiratie.

Initiatiefnemers
TORNADO-INSIDER.COM is opgericht door de Nederlander Jeroen Mol, oprichter en oud-CEO van het softwarebedrijf PROLIN samen met een groep van ervaren ICT professionals uit Europa en de Verenigde Staten die al eerder succesvolle startende organisaties hebben begeleid. De 'Board of Directors' bestaat naast Jeroen Mol uit Esther Dyson, voorzitter van de Edventure Holdings en schrijfster van het boek, "Release 2.0: A Design for Living in the Digital Age", en uit Loek van den Boog, Venture Consultant, actief bij het verlenen van financiële en operationele ondersteuning aan een reeks van snelgroeiende Europese en Amerikaanse bedrijven die internationale expansie nastreven. Daarvoor was Loek werkzaam bij het zeer snel groeiende Oracle concern waar hij zich o.a. bezig hield met het opzetten van Oracle bedrijven in Europa en waar hij als Hoofd van Oracle Europa, het Midden-Oosten en Afrika het bedrijf liet groeien tot 8000 werknemers met een jaarlijkse omzet van $1,5 miljard.


Deel: ' Wervelende start Tornado-insider.com '
Lees ook