Wessanen NV

Amstelveen, 30 juli 2002
(9.15 uur)

Wessanen versterkt opnieuw positie op Engelse wellness-markt met acquisitie Kallo Foods

De Concerndirectie van Koninklijke Wessanen nv deelt mee dat overeenstemming is bereikt over de acquisitie van Kallo Foods Ltd, Wormley, Verenigd Koninkrijk.

Kallo is het leidende merk voor een assortiment biologische producten in het Verenigd Koninkrijk. Dit uitgebreide assortiment bevat gezonde producten als rijstwafels en soepstengels. De producten van Kallo Foods zijn in Engeland verkrijgbaar in de meeste supermarkten en de betere natuurvoedingswinkels. Kallo Foods heeft een omzet van ongeveer EUR 22,5 miljoen.

Deze overname is een volgende stap in de uitvoering van de wellness strategie van Wessanen, waarbij de onderneming zich concentreert op natuurlijke voeding en specialiteiten voor de gezondheids- en kwaliteitsbewuste consument. Kallo Foods biedt Wessanen een sterk merk met een kwalitatief hoogwaardige uitstraling binnen de Engelse natuurvoedingsmarkt. Kallo Foods wordt onderdeel van Wessanen's divisie Tree of Life Europe. Na de overname van Nature's Store in maart dit jaar, vormt de overname van Kallo Foods een verdere versterking voor de bestaande activiteiten en merken in het Verenigd Koninkrijk.

Mac Zondervan, voorzitter van de Concerndirectie, merkt op: "Kallo Foods versterkt onze kernactiviteiten op het gebied van natuurlijke voeding en specialiteiten. Het voorziet ons van een goed gepositioneerd merk, een mooi assortiment producten en een goed geleide organisatie. Het versterkt met name onze Engelse basis, bestaande uit Brewhurst, Nature's Store en nu Kallo Foods, waarmee we nu in zowel de supermarkt als de natuurvoedingswinkel met onze merken vertegenwoordigd zijn."

De overname zal in contanten worden voldaan en zal direct bijdragen aan de winst per aandeel voor afschrijving van goodwill.

Concerndirectie
Koninklijke Wessanen nv

Deel: ' Wessanen versterkt opnieuw positie op Engelse wellness-markt met acq.. '
Lees ook