Westerpark klaar voor zwerfafval tijdens picknickseizoen


AMSTERDAM, 20160421 -- Zeven sandwichborden werden vandaag in het Westerpark in Amsterdam geplaatst met CleanPicnic-kleedjes die tevens als afvalzakken dienen. De borden staan het hele picknickseizoen onbemand in het park en worden door de reinigingsdienst aangevuld zodra de zon schijnt. Bezoekers kunnen gratis een kleedje pakken voor hun picknick die zij daarna met het afval kunnen samenvouwen tot een afvalzak om weg te gooien in de extra geplaatste afvalbakken. Westerpark bereidt zich hiermee jaarlijks voor op een druk parkseizoen met veel afval dat zij samen met de bezoekers en de buurt probeert op te ruimen.

Ter promotie van de actie ontvangen buurtwinkels raamposters om de actie aan te kondigen en kleedjes die zij gratis kunnen weggeven aan hun klanten om te gebruiken. De afvalkleedjes kunnen vergoed worden uit de zwerafvalvergoeding die de verpakkingsindustrie jaarlijks ter beschikking stelt. Westerpark bespaart hiermee jaarlijks 150.000 euro opruimkosten.

[beschrijving]

Het CleanPicnic-kleedje
Als het weer het toeliet zaten Thijs Verheugen en Twan van Dommelen als eerste in het park onder het genot van een hapje en drankje. Net als half Nederland. Geweldig! Maar het zorgde ook voor asociaal veel rotzooi en dat konden ze gewoon niet meer aanzien. Daarom hebben ze het CleanPicnic-kleedje bedacht.

Het CleanPicnic-kleedje is een gerecylced plastic kleedje van 1 meter bij 1 meter waarop bezoekers van recreatiegebieden hun eten en drinken kunnen leggen. Als zij klaar zijn met picknicken kunnen ze met een eenvoudige handeling (drie punten pakken, door het groene gat in de vierde punt halen en aantrekken) van het kleedje een afvalzak maken en in de vuilnisbak weggooien. Bekijk de video onderaan de pagina om te zien hoe het werkt.

[beschrijving]

Het idee om de CleanPicnic-kleedjes samen met de parken en het bedrijfsleven, dankzij de zwerfafvalvergoeding van de verpakkingsindustrie, gratis weg te geven aan parkbezoekers maakte het verhaal rond. Zo draagt iedereen een steentje bij aan het schoonhouden van onze achtertuinen en kunnen we nog heel lang genieten van een gezellige picknick in stralend schone parken.

Bekijk www.cleanpicnic.nl voor meer informatie.


Deel: ' Westerpark klaar voor zwerfafval tijdens picknickseizoen '
Lees ook