Weten Scandinaviërs meer dan wij?


AMSTERDAM, 20140304 -- Vanaf vandaag is de app Quiz Battle 2 van Wetenschap in Beeld in Google Play en de App Store te vinden. Zullen we het deze keer winnen van onze Scandinavische tegenstanders?

De app Quiz Battle van Wetenschap in Beeld, die naast Nederland en België ook in Denemarken, Noorwegen, Zweden en Finland is uitgebracht, was met ruim drie miljoen downloads een enorm succes. Gebruikers uit al deze landen spelen tegen elkaar met vragen in hun eigen taal. De Nederlandstalige spelers hebben echter wat in te halen: in vijf van de zes hoofdcategorieën moeten ze de Scandinaviërs voor zich dulden.

Vanaf vandaag hebben we een nieuwe kans: Quiz Battle 2 is verschenen in Google Play en de App Store. Versie 2 van de quiz bevat duizenden nieuwe vragen en heeft een aantal nieuwe functies.

Zo zijn er nu persoonlijke statistieken beschikbaar, waarmee je precies kunt bijhouden hoe je het doet in de zes categorieën en ten opzichte van je tegenstanders. Je kunt nu dus bewijzen dat je beter bent in Wetenschap & Natuur dan die betweterige collega – en dat kun je er natuurlijk lekker inwrijven.

Bovendien hebben de makers van de app nieuwe, uitdagende speelborden, verschillende soorten bonusvakjes en de mogelijkheid om zelf vragen in te sturen toegevoegd. Als je eigen vragen door de selectie komen, kan iedereen ze tegenkomen in het spel, en jouw gebruikersnaam staat erbij.

Net als zijn voorganger bevat Quiz Battle 2 vragen van uiteenlopende moeilijkheidsgraad. Soms heb je geluk en krijg je de vraag wat espresso, latte macchiato en cappuccino voor drankjes zijn: 99,6 procent van de spelers van Quiz Battle 1 wist dat het hier om koffie gaat en niet om thee of wijn. Maar je kunt ook gemene instinkers tegenkomen: op de vraag waar de meeste Libanezen wonen, wist slechts 1,6 procent het juiste antwoord Brazilië te geven.

[Quiz Battle logo]

Download meer illustraties:
Appicon.png 636.321 bytes
Gameplay.png 88.566 bytes
Splashlogo.png 152.141 bytes


Deel: ' Weten Scandinaviërs meer dan wij? '
Lees ook