Erasmus Universiteit Rotterdam

Persbericht

STUDIUM GENERALE i.s.m. STICHTING WETEN i.h.k.v. de Wetenschap & Techniekweek

Di. 9 oktober / 15:30 - 17:30 uur / zaal B2 / Woudestein Erasmus Universiteit Rotterdam, Burg. Oudlaan 50, 3062 PA Rotterdam

GEEN VLEES, GEEN VIS
Het nieuwe eten

Grote kans dat kistkalveren en batterijkippen binnen afzienbare tijd tot het verleden behoren. Het spook van de Mond- en Klauwzeer zal het landschap van de intensieve veehouderij aanzienlijk gaan veranderen, lijkt alom de gedachte. Maar wat dan? Is de toekomst aan de varkensflat? Of verdwijnt het traditionele lapje vlees helemaal van ons bord en schakelen we over op ander eiwitrijk voedsel?
De Wetenschap en Techniek Week staat dit jaar in het teken van voeding. Studium Generale schotelt in drie gangen nieuwe en revolutionaire eiwitbronnen voor. Wat te denken van algen, sponzen en sprinkhanen? De inleidingen zullen worden verlevendigd met beeldmateriaal en culinaire verrassingen, zoals sprinkhanenkroketjes en gebakken meelwormen.


1. Over insecten als voedsel
door (ovb) dr. ir. Arnold van Huis (Wageningen Universiteit, Entomologie)

2. Over de varkensflat
door prof. dr. ir. J.H.M. Metz (Wageningen Universiteit, Instituut voor Milieu- en Agritechniek)

3. Over algen, sponzen en de productie van voedsel door dr. Ronald Osinga, (Wageningen Universiteit, Agrotechnologie en Voedingswetenschappen, groep Mariene Biotechnologie)

Daarnaast op 16 oktober (18.00 - 21.00 uur): Wat Je Kookt, Ben Je Zelf, een workshop Vedisch Koken. Informatie: 010-4081144, www.eur.nl/studium. Inschrijving tot 1 oktober
(uitsluitend studenten).

Studium Generale, Burg. Oudlaan 50, 3062 PA Rotterdam Informatie: 010-4081144, stg@oos.eur.nl, www.eur.nl/studium, toegang gratis


--
Meer informatie:
Studium Generale
Kamer H5-11
Erasmus Universiteit Rotterdam
Burg. Oudlaan 50
3062 PA Rotterdam
Telefoon: 010 408 1144
Fax: 010 408 9088
https://www.eur.nl/studium/

Deel: ' Wetenschap en Techniek Week over voeding in Rotterdam '




Lees ook