Gemeente Almere

Persbericht 289

10 november 1999

WETHOUDER VAN HOOGENHUIZEN DEELT VRIJKAARTJES UIT

De Almeerse wethouder van onderwijs, Pauline van Hoogenhuizen, zal vrijdagochtend 24 november om 9.00 uur vrijkaartjes uitdelen voor zwembad De Vrijbuiter aan leerlingen van vijf scholen. De wethouder deelt de kaartjes uit omdat de leerlingen de afgelopen maanden geen gebruik hebben kunnen maken van de sportzaal aan de Binnenkruierstraat in de Molenbuurt in Almere-Buiten. Deze sportzaal is op 1 november weer in gebruik genomen.

De verbouwing van de sportzaal aan de Binnenkruierstraat was vertraagd doordat vandalen met schuimblussers de vloer van de zaal hadden laten onderlopen. Hierdoor moest de totale vloer worden vernieuwd. Dit heeft tot veel extra werk geleid waardoor leerlingen van de basisscholen die van de zaal gebruik maakten tijdelijk een andere sportzaal hebben bezocht of, vanwege het goede weer deze zomer, buiten hebben gesport.

Om toch iets terug te doen voor het geleden ongemak heeft Wethouder Van Hoogenhuizen besloten de leerlingen van de gedupeerde scholen te trakteren op een gratis kaartje voor het zwembad. De leerlingen van het Kompas komen met de hele groep (zo'n 100 kinderen) zwemmen op 12 november. Ook De Tjasker heeft ervoor gekozen om in groepsverband naar De Vrijbuiter te komen, die school komt op vrijdag 19 november. De leerlingen van de drie andere scholen krijgen ieder een vrijkaartje waarmee ze in de maand november (niet op zondag) in De Vrijbuiter terecht kunnen. Dat zijn De Kring, De Goede Herder en 125 leerlingen van het OVC. Vrijdagochtend is er een grote groep van het Kompas in het zwembad en drie of vier leerlingen van elk van de andere vier scholen.

Zwembad de Vrijbuiter is voor deze gelegenheid speciaal versierd.


bron: Afdeling communicatie, Gemeente Almere

Deel: ' Wethouder Almere deelt vrijkaartjes zwembad uit '
Lees ook