Gemeente Voorburg-Leidschendam


Wethouder Beenakker schildert Place du Tertre van start

Persbericht Leidschendam-Voorburg, 14 juni 2002
---

Op zaterdag 22 juni vindt het jaarlijkse Place du Tertre in Voorburg plaats. Alle schilderamateurs die zin hebben hun favoriete plek in Voorburg te tekenen of te schilderen zijn welkom. Alles mag, zolang het maar betrekking heeft op het oude centrum.

Als startsignaal zet cultuurwethouder Hans Beenakker om 10.00 uur de eerste penseelstreek op een groot doek van twee bij twee meter dat voor de Kunstuitleen staat (Herenstraat 92). Diverse muzikanten zorgen voor een gezellig Frans sfeertje. Alle gemaakte kunstwerken worden op 29 en 30 juni tentoongesteld in het winkelpand aan de Herenstraat 115 in Voorburg. Een vakjury en een publieksjury beoordelen de kunstwerken en reiken op woensdag 3 juli de prijzen uit in de Voorhof (Herenstraat 77, naast de Oude Kerk).

Brood, tuinen en kinderen
Tussen 11 en half twee kunnen belangstellenden meedoen aan tekenen naar model en stilleven. Later in de middag worden twee werken van Herman Brood geveild.

Tijdens Place du Tertre zijn in het oude centrum van Voorburg verschillende privétuinen open om daar naar hartelust te tekenen en schilderen.

Speciaal voor kinderen zijn ook activiteiten georganiseerd. Zo staat er in de Voorburgse Courant van volgende week een kleurplaat met het nieuwe gemeentewapen van de gemeente Leidschendam-Voorburg. Wie dit het mooist inkleurt, krijgt een prijs. Ook kunnen kinderen hun schilderkunsten op een echt doek vertonen. Maar als ze liever met klei in de weer gaan, dan kan dat ook.

Amateurs met aspiraties
Amateurkunstenaars kunnen voor 17,50 een kraam huren waarin ze hun kunstwerken kunnen laten zien en/of verkopen. Geïnteresseerden kunnen inlichtingen inwinnen bij de Kunstuitleen Voorburg, telefoon 3871951 of bij Joëlle Lingerie, telefoon 3863121.

Deel: ' Wethouder Beenakker Voorburg schildert Place du Tertre van start '
Lees ook