Gemeente Albrandswaard


PERSBERICHT

Van:
Gemeente Albrandswaard
Viaductweg 1
Postbus 1000
3160 GA Rhoon
telefoon: 010 - 5061111
fax: 010 - 5018180

Rhoon, 28 mei 2002

Wethouder Dick Roelse verricht officiële openingshandeling nieuw gebouw ANWB wegenwachtstation in Rhoon.

Woensdagmiddag 28 mei, om 15.30 uur verricht wethouder Dick Roelse van de gemeente Albrandswaard samen met directeur hulpverlening van de ANWB, Cees van den Vlekkert, de officiële opening van het nieuwe pand van het ANWB Servicecentrum, gevestigd aan de Groene Kruisweg te Rhoon.

Na een welkomstwoord door regiomanager Peter Horvers zullen Dick Roelse en Cees van den Vlekkert het nieuwe pand op spectaculaire wijze openen.

Sinds de jaren vijftig is het gebouw van de ANWB aan de Groene Kruisweg een markant punt in Rhoon. Op 28 mei wordt het spiksplinternieuwe pand officieel geopend.

In dit pand is het ANWB Servicecentrum gevestigd, op deze locatie worden door de ANWB grotere aan wegenwachtwerk gerelateerde reparaties uitgevoerd. Buiten de werkplaats, die aan alle moderne eisen voldoet, is er ook een wachtruimte voor de bestuurders gerealiseerd. Ook het kantoor van het wegenwachtstation is hier gevestigd en is aangepast aan de eisen van deze tijd, zo heeft iedere kamer een aparte airco, is de capaciteit van het pand uitgebreid en het interieur vernieuwd.

Vanuit Rhoon werken circa 100 wegenwachten, ieder heeft zijn eigen gebied waarin hij zijn werkzaamheden uitvoert. Van de bekende praatpalen gaat er een bericht naar de centrale meldpost in Badhoevedorp en vanuit deze meldpost worden de wegenwachten met de vertrouwde en herkenbare gele auto's aangestuurd. Kan de auto niet ter plekke gerepareerd worden, dan wordt de reparatie in de werkplaats van het servicestation in Rhoon uitgevoerd.

Deel: ' Wethouder Dick Roelse verricht officiële openingshandeling nieuw geb.. '
Lees ook