Gemeente Hilversum

Wethouder Heerschop kiest voor kunst langs de Centrumring

Het werk aan de Centrumring nadert zijn voltooiing. Voor de gemeente betekent dat het einde van een omvangrijk project, waaraan jaren lang door velen gewerkt is. De oplevering van zo'n belangrijk project in de stad wil de gemeente niet ongemerkt voorbij laten gaan. Wethouder Karen Heerschop heeft het idee gelanceerd om een ontwerpwedstrijd uit te schrijven voor alle Hilversummers. Iedereen die in Hilversum woont of werkt wordt uitgenodigd om over het thema `Hilversum Rond' een ontwerp te maken. De beste inzendingen komen een jaar lang in de nieuwe lichtmasten langs de Centrumring te hangen.

Wethouder Heerschop wil het geld dat de gemeente samen met de aannemers, Mourik Groot-Ammers b.v. en Stichts Wegenbouw b.v., voor de opening van de Centrumring hadden gereserveerd, graag besteden aan iets blijvends, dat gemaakt is door en voor de Hilversummers zelf. Geen lint doorknippen dus of alleen een vluchtig feestje, maar kunst. Met verkeer en cultuur in haar portefeuille koos zij voor kunstwerken in de nieuwe lichtmasten langs de Centrumring. Het kunstwerk mag bijvoorbeeld een tekening zijn, een collage, een foto of een computerkunstwerk. Zwart-wit of kleur, alles mag, als het maar geen tekst is. Het thema van de ontwerpwedstrijd is ´Hilversum Rond´.

Ook Hilversumse scholen en culturele instellingen worden van harte uitgenodigd om mee te doen. Zij ontvangen deze week een brief met daarin de spelregels van de ontwerpwedstrijd. Hilversummers bepalen zelf welke kunstwerken langs de Centrumring komen te hangen. Van 15 tot en met 19 oktober zijn alle inzendingen in de Burgerzaal van het raadhuis te zien. Iedereen kan komen stemmen.

Inzendingen moeten uiterlijk 11 oktober op A3 formaat zijn ingeleverd bij de Dienst Stadsontwikkeling aan de Oude Enghweg 23. Aan de achterkant van het ontwerp kunt u naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum vermelden. Wilt u meer weten over de ontwerpwedstrijd, vraag dan de spelregels aan bij mevrouw I. Schuhmacher, tel. 035-6292152 of via e-mail: I.schuhmacher@hilversum.nl.

Deel: ' Wethouder Heerschop kiest kunst langs Centrumring Hilversum '
Lees ook