Gemeente Zoetermeer

Wethouder Heidema onthult bronzen beeld

Het was aan Andries Heidema, wethouder van kunst en cultuur in Zoetermeer, om op woensdag 27 januari in Rokkeveen een kunstwerk te onthullen. Het kunstwerk is geplaatst aan de Mahatma Gandhisingel, bij de voetgangersbrug ter hoogte van de Louis Braillelaan.

Het beeld stelt een bronzen vogel op het nest voor, die de verzorgende taak van Arbeidsvoorziening symboliseert. Door Arbeidsvoorziening, dat zich met het hoofdkantoor en het facilitair bedrijf in Zoetermeer heeft gevestigd, is dit kunstwerk aan de gemeente Zoetermeer aangeboden.

Het beeld is in opdracht vervaardigd door de Zoetermeerse kunstenares Yvon Grevers. Het object beeldt de broedzorg van de zwarte stern uit. De stern is een sierlijke vogel met lange, puntige vleugels. Het nest van de zwarte stern ziet er niet als zodanig uit: het bestaat uit een dun laagje waterplanten, drijvend op het water tussen de rietstengels. Dankzij de inzet van de ouders gaat het de jongen toch 'voor de wind.' Het is symbolisch voor zowel de inzet als de flexibiliteit van Arbeidsvoorziening bij een veranderend subsidiebeleid. Het beeld, oorspronkelijk in was vervaardigd, is eenmalig in brons gegoten.

Gemeente Zoetermeer © januari 1999

Deel: ' Wethouder Heidema onthult bronzen beeld in Zoetermeer '
Lees ook