Gemeente Hoogeveen

Nieuws16 juli 2001

Wethouder geboeid door vrijwilligerswerk

Wethouder Klaas Holtrop van Hoogeveen gaat morgenochtend omstreeks 10.30 uur de cel in. Holtrop is dinsdag op het politiebureau aan Het Haagje als rondleider van kinderen die deelnemen aan de kindervakantieweken van de SWW. De wethouder is het tweede lid van het Hoogeveense college van B&W dat zich inzet als vrijwilliger in het kader van het Internationale Jaar van de Vrijwilliger.

Eind mei boden burgemeester en wethouders van Hoogeveen zich aan om dit jaar een dag vrijwilligerswerk te doen. Wethouder Leistra beet vorige week de spits af door in weer en wind een dagje op de tandem te zitten voor de gehandicaptensportvereniging Phihezo.

Wethouder Klaas Holtrop heeft in overleg met het Lokaal Comité Vrijwilligerswerk gekozen voor de kindervakantieweken van de plaatselijke welzijnsinstelling. Leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisschool krijgen tijdens de eerste twee weken van de zomervakantie de gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen bij tal van organisaties in Hoogeveen. Op dinsdag 17 juli zijn de kinderen tussen 10.00 en 12.00 uur te gast bij de regiopolitie Zuid-West Drenthe. De wethouder is hun begeleider en het ligt voor de hand dat hij daarbij niet aan arrestatie zal ontkomen.

Tijdens de rondleiding op het politiebureau zijn ook twee stagiaires uit Martìn, de zusterstad van Hoogeveen in Slowakije, aanwezig.

Later dit jaar zullen de overige leden van het college van burgemeester en wethouders van Hoogeveen eveneens een dagje
vrijwilligerswerk doen. Voor meer informatie over deze activiteit kunt u terecht bij het Lokaal Comité Vrijwilligerswerk, Maaike Schaafsma, telefoon (0528) 291465, of m.schaafsma@hoogeveen.nl.

© Copyright Gemeente Hoogeveen

Deel: ' Wethouder Hoogeveen geboeid door vrijwilligerswerk '
Lees ook