Digitale Gemeente Houten

Wethouder reikt glasservies uit aan passant.

vrijdag 7 maart 2003 - Bron: Redactie SDGH

Wethouder Wouter de Jong (Milieu) heeft op vrijdag 7 maart een glasservies uitgereikt aan een toevallige gebruiker van een glasbak op het Plein in het Oude Dorp. Onder het motto 'Glas voor Glas' kreeg de passant een achttiendelig glasservies.

De prijs is beschikbaar gesteld door de stichting Kringloop Glas. Dit is de brancheorganisatie van instanties en ondernemingen die zich bezighouden met de inzameling, overslag, recycling en productie van verpakkingsglas. Met de actie ´Glas voor Glas´ wil de stichting de aandacht blijven vestigen op het belang van het recyclen van glas. Verder maakt de stichting een gebaar van dank naar alle glasgebruikers in Houten.

De hoeveelheid ingezameld glas in Houten loopt terug. In 2001 werd nog 27 kg per persoon in de glasbak gegooid. In 2002 was dat nog maar 23 kg per persoon. Het is voor de gemeente onduidelijk of dit komt doordat inwoners meer glas in de grijze container gooien, of minder eenmalige glazen verpakkingen worden gekocht. Een sorteerproef van het huishoudelijk afval, die eind vorig jaar is gehouden, moet uitkomst bieden. De resultaten worden binnenkort verwacht.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2003 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).

Deel: ' Wethouder Houten reikt glasservies uit aan passant '
Lees ook