Wethouder onthult nieuwe sfeerverlichting Utrecht 5 november


Presentatie tijdens Sint Maarten Parade Utrecht

Utrecht, 20161104 -- Morgen, 5 november, is het eindelijk zover. Dan presenteert Centrummanagement Utrecht (CMU) de nieuwe winterverlichting. Tijdens de Sint Maarten Parade ontsteekt wethouder Kreijkamp op de Mariaplaats de sfeerverlichting die het centrum feestelijk zal verlichten tijdens de donkere maanden.

Wethouder onthult nieuwe sfeerverlichting UtrechtSint Maarten Parade

De Sint Maarten Parade gaat dit jaar om 18:00 uur van start op het Domplein. Eenmaal aangekomen op de Mariaplaats, ontsteekt wethouder Kreijkamp daar om 18:10 uur de  nieuwe winterverlichting. De optocht trekt met het verlichte paard door de historische binnenstad en zit boordevol muziek, performance en prachtige lichtbeelden. Beginpunt is het Domplein, eindpunt van de tocht is Museum Catharijneconvent waar na afloop het feest nog even verder gaat.

Wapenschild per Centrumkwartier

De feestverlichting is geheel vernieuwd en mooier dan ooit. Tijdens een ontwerpproces hebben ondernemers uit de verschillende centrumkwartieren meegedacht over het uiteindelijke ontwerp waarin naast een eenduidige uitstraling ook een plek is voor een onderscheidende kleur in het wapenschild per centrumkwartier. De kleurstelling hiervan is ook leidend bij de invulling van toekomstige stadsplattegronden en overig promotiemateriaal.

Sint Maartensviering

In 2016 is het 1700 jaar geleden dat Sint Maarten werd geboren in Hongarije. Dit wordt gevierd in vele Sint Maartenssteden in Europa. En in Utrecht duurt het feest zelfs een week. Op zondag 6 november is er op meer dan dertig locaties een programma rond Sint Maarten, waaronder in Paushuize, de Getrudiskathedraal en het Centraal Museum. Ook voor kinderen is er veel te doen, onder meer in het Universiteitsmuseum en de bibliotheek. Op de Stadhuisbrug en omgeving vindt voor de vijfde keer de Sint Maartensmarkt plaats met verrassende producten, muziek en theater. Kijk voor het volledige programma op sintmaartenutrecht.nl en sintmaartenparade.nl/

Winter Utrecht

Met de ontsteking van de feestverlichting én de activiteiten rondom Sint Maarten, start op zaterdag 5 november de vijfde editie van ‘Winter Utrecht’. Winter Utrecht bundelt alle grote en kleine activiteiten die in de Domstad tijdens de koude winterdagen plaatsvinden. Kijk op winter-utrecht.nl


Deel: ' Wethouder onthult nieuwe sfeerverlichting Utrecht '
Lees ook