Gemeente Breda

Persberichten

25-03-2003

Wethouder Oomen plant boom in Zaartpark

Vanaf maandag 24 maart zijn 21 scholen met ruim 955 leerlingen uit verschillende wijken samen met medewerkers van Stadsbeheer en Staatsbosbeheer op verschillende plekken in de stad bezig met allerlei activiteiten ter gelegenheid van de boomfeestweek. Op woensdag 26 maart om 11.00 uur planten wethouder A.J.G. Oomen van Stadsbeheer en mevrouw M. Stouten, regiohoofd van Staatsbosbeheer samen met leerlingen van groep 6 en 7 van de Boeimeerschool ter gelegenheid van de landelijke boomfeestdag een tamme kastanjeboom in het Zaartpark.

Natuur speelplek
Met het planten van deze tamme kastanje wordt symbolisch een start gegeven voor een natuurspeelplek in het Zaartpark. Het doel van deze speelplek is om kinderen en ouders het besef bij te brengen dat er niet alleen natuurgebieden buiten de stad liggen, maar dat er ook natuur in de stad aanwezig is die spelenderwijs ontdekt kan worden.

Boomfeestweek
Voor maar liefst 21 scholen staat dit jaar de boomfeestweek bol van educatieve activiteiten.
Samen met medewerkers van Staatsbosbeheer en de dienst Stadsbeheer planten zij een nieuwe houtwal in de Landgoederenzone of helpen ze mee met opruimen van snoeihout. Ze gaan met de boswachter opslag trekken op de Galderse Hei of op excursie in de bossen rond Breda. Per wijk is er een programma met verschillende activiteiten opgesteld.

Breda, 25 maart 2002

Zoekwoorden:

Deel: ' Wethouder Oomen Breda plant boom in Zaartpark '
Lees ook