Gemeente Rheden

Nieuwsbericht (15-07-99)

Wethouder Schadd - de Boer op werkbezoek in verzorgingshuis

Wethouder P. Schadd - de Boer brengt op dinsdag 20 en woensdag 21 juli 1999 een werkbezoek aan verzorgingshuis H.A. Lorentzhuis in Velp. Zij zal gedurende twee dagen zelf aan het werk gaan. Hoewel zij uit notities van overheidsinstanties en instellingen bekend is met problematiek in de ouderenzorg, wil zij zich uit de eerste hand op de hoogte stellen van de persoonlijke ervaringen van ouderen en zorgverleners.

De problemen in de ouderenzorg worden steeds nijpender: wachtlijsten worden langer, er dreigen personeelstekorten en zorgverleners hebben steeds minder tijd voor de ´warme´ zorg: een beetje persoonlijke aandacht en een praatje op z´n tijd. Bovendien stijgt de behoefte aan zorg nog steeds door het toenemende aantal ouderen. Tenslotte is er onvoldoende sprake van zorg op maat, die aansluit bij de wensen van ouderen.

Doel van het werkbezoek is te komen tot een beter gemeentelijk en regionaal ouderenbeleid. In een brief aan de portefeuillehouders ouderenzorg in de regio Groot-Arnhem roept zij collega-wethouders van andere gemeenten op om haar voorbeeld te volgen en enkele dagen mee te lopen in verzorgings- en/of verpleeghuizen. Uiteindelijk kan men gezamenlijk komen tot een plan van aanpak en kan actie worden ondernomen richting de Minister van Volksgezondheid, het zorgkantoor en de VNG.

In augustus zal wethouder Schadd - de Boer ook nog twee dagen meelopen bij verpleeghuis Gelders Hof te Dieren en de Stichting Thuiszorg Midden-Gelderland.

Deel: ' Wethouder op werkbezoek in verzorgingshuis Velp '
Lees ook