Gemeente Apeldoorn

Wethouder opent skatebaan in Zuiderpark

Samen met Anneloes Podt van de wijkraad Zuid en een groep scholieren opent Eppo Gutteling, wethouder voor ondermeer groen en openbare ruimte, zaterdag 18 mei 2002 de skatebaan in het Zuiderpark in Apeldoorn. De skatebaan staat op de hoek van de Marchantstraat en 1e Wormenseweg en maakt deel uit van een totale opknapbeurt van het park, in het kader van het masterplan Zuid.

De baan van veertig bij vijfentwintig meter is tot stand gekomen in nauwe samenspraak met een groep skatejongeren, die zelf enkele van de zeven toestellen hebben ontworpen. Al in de fase van aanleg werd de voorziening gebruikt. Op sommige dagen waren er al tussen de zestig en tachtig jongeren op de baan.

Zaterdag wordt de skatebaan officieel geopend. Jongeren zullen die dag om 14.00 uur een lint doorskaten. Aansluitend zal een team van inline-skaters en boardskaters van Burnside een demonstratie op de nieuwe baan verzorgen. Deze demonstratie wordt gedurende het feestprogramma enkele keren herhaald. Tussen het optreden van Burnside kunnen belangstellende jongeren de baan uitproberen.

Een diskjockey zorgt voor de muziek tijdens het openingsprogamma dat tot 16.30 uur duurt. Rondom de skatebaan worden enkele kraampjes ingericht met artikelen die verband houden met de skatesport. Er kunnen voor deze gelegenheid ook skates worden gehuurd.

© 1996-2002 - Gemeente Apeldoorn - Disclaimer
Webserver: 1

Zoekwoorden:

Deel: ' Wethouder opent skatebaan in Zuiderpark Apeldoorn '
Lees ook