Gemeente Zwolle

Wethouder Baarsma bezoekt Scania en
Wärtsilä Datum uitgave: 18-09-2001

Onderwerp :Ondernemen

Wethouder Baarsma bezoekt hoofdvestiging van Wärtsilä en Scania

Wethouder van economische zaken drs. J. Baarsma brengt van 19 t/m 22 september een werkbezoek aan de moederbedrijven van de Zwolse vestiging van Wärtsilä NSD en Scania.

Wärtsilä heeft twee vestigingen in Finland, één inTurku (in het zuidwesten van Finland) en één in het noordelijker gelegen Vaasa. Op 19 september bezoekt de heer Baarsma de fabriek voor zware dieselmotoren in Turku. Hij wordt daar ontvangen door de heer Jari Salo, directeur van deze vestiging.
Tijdens zijn bezoek aan Turku, heeft de heer Baarsma ook een gesprek met een vertegenwoordiger van de gemeente Turku. Op de agenda staan o.m. de economische situatie en de Internationale Hanzedagen, waarvan Turku in 2004 gastheer is.
De heer Baarsma hoopt ook een bezoek te kunnen brengen aan het International Meeting Point in Turku (een centrum voor de uitwisseling van internationale culturen).

Op 20 september is de heer Baarsma op bezoek bij het bedrijf in Vaasa, waar zware motoren worden gemaakt. Daar wordt hij ontvangen door de heer Erik Petterson, directeur van deze vestiging en tevens verantwoordelijk voor alle productiebedrijven van Wärtsilä.

Wärtislä NSD heeft de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in een nieuwe fabriek en een nieuw kantoor op stationslocatie Hanzeland. Het bedrijf maakt grote scheepsmotoren en motoren voor energieopwekking. Naast deze nieuwbouw is Wärtsilä ook nauw betrokken bij het stadsverwarmingsproject op Hanzeland. Een project waarbij gebruik wordt gemaakt van de warmte die vrijkomt bij het proefdraaien van de motoren. De bestuurlijke belangstelling uit Zwolle voor de vestigingen in Finland wordt zeer op prijsgesteld.

Vrijdag 21 september voegt de heer Baarsma zich bij een delegatie van de Zwolse kring van Ondernemers (ZKO), die dan een bezoek brengt aan de hoofdvestiging van Scania in Södertälje (ten zuiden van Stockholm). ZKO heeft elk jaar een excursie, die afwisselend in eigen land of daarbuiten wordt georganiseerd. Bij Scania worden de Zwolse ondernemers ontvangen door Per Halberg, thans lid van de raad van bestuur,
en enkele jaren gelden directeur van de Scania-vestiging in Zwolle.

Bron: afd communicatie Datum van 18-09-2001 tot 23-09-2001

Deel: ' Wethouder Zwolle bezoekt hoofdvestiging Wärtsilä en Scania '
Lees ook