What Design Can Do & VBAT presenteren: Stefan Sagmeister


Design Rockstar helpt Amsterdam bij het vinden van oplossingen voor stedelijke problemen.

AMSTERDAM, 20150513 -- Op 22 mei presenteert Branding & Design Bureau VBAT een interview met Stefan Sagmeister op de Design conferentie What Design Can Do in Amsterdam. Sagmeister, die vooral bekend is door zijn vele design opdrachten voor onder andere Talking Heads (waar hij een Grammy voor won), Lou Reed, the Rolling Stones en zijn provocerende en vernieuwende manier van denken, zal in gesprek gaan met Graham Sturt, de Creative Director van VBAT. Deze zal Sagmeister verschillende stedelijke problemen voorleggen en naar zijn ervaringen vragen in New York, een stad waar Stefan een groot gedeelte van zijn leven door heeft gebracht.

[Poster AskSagmeister op de Design conferentie What Design Can Do in Amsterdam]


Reden van onderwerp ‘Urban Issues’: op dit moment leeft de helft van de wereldbevolking in steden. Jaar na jaar wordt er voorspeld dat dit aantal zal blijven groeien.
 
De recente groei van megasteden in Azië en de Amerika’s, zoals Shanghai, Mexico City, Jakarta, Mumbai en New York, hebben ons al bijgebracht hoe snel deze groei zich voortzet en de bijbehorende stedelijke problemen die daarop volgen, zoals:
Overbevolking
Slechte afvalsystemen
Transport problemen
Luchtvervuiling
Slechte energie voorzieningen
 
Met de voorspelling dat deze problemen enorm gaan groeien over de hele wereld, voelt VBAT zich geroepen om hier meer aandacht voor te vragen binnen de Design gemeenschap in Amsterdam.
 
Het ultieme doel: design oplossingen vinden voor problemen die wij zien ontstaan in Amsterdam, en hoe we deze kunnen voorkomen of oplossen. VBAT zal na afloop de mogelijke oplossingen verzamelen en zich ervoor inzetten om deze te realiseren in samenwerking met de partners die hiervoor nodig zijn.
 
VBAT nodigt iedereen uit om het interview bij te wonen door naar WDCD te komen, door de live-stream te volgen (link zal op VBAT’s sociale kanalen worden gepost) of door een vraag of oplossing rondom Urban Issues in Amsterdam te posten op de Twitter feed: #asksagmeister.
 
Dit event wordt gehost door VBAT Meet Market, een initiatief voor jong design talent, met als doel om nieuwsgierige jonge designers aan te moedigen om het beste uit zichzelf te halen.
 
VBAT Meet Market geeft studenten en jonge designers de kans om hun stem te laten horen en te leren van ervaren (en soms wijze) designers door events te organiseren onder het thema; The Wise & The Curious. Als extra optie bij het interview kunnen deelnemers zich inschrijven voor een portfolio review met een van VBAT’s creatieven en krijgen deelnemers een limited edition goodie bag cadeau.

What Design Can Do
21 & 22 mei 2015
Stadsschouwburg Amsterdam
De laatste tickets zijn nu in de verkoop.

Breakoutsession What Design Can Do for Urban Issues
22 mei 2015
De Balie, Grote Zaal
Aanmelding voor deze Breakout Session tijdens What Design Can Do.

Einde persbericht


Deel: ' What Design Can Do & VBAT presenteren Stefan Sagmeister '
Lees ook