WhatsUp Gold: WhatsVirtual voor beheer virtuele infrastructuur


WhatsVirtual integreert probleemloos in VMware API en zorgt voor nauwkeurig, centraal beheer van fysieke en virtuele servers

HOOFDDORP, 20100329 -- SCOS Software bv, distributeur namens Ipswitch, Inc., de ontwikkelaar van de WhatsUp Gold-suite voor innovatieve IT-beheeroplossingen, komt met WhatsVirtual. WhatsVirtual is een plug-inmodule die nauwkeurig en up-to-date inzicht geeft in de prestaties van op VMware gebaseerde infrastructuren met virtuele servers. WhatsVirtual integreert naadloos in de VMware vSphere API en ontdekt, lokaliseert, monitort en beheert vanaf n centraal punt de ESX- en ESXi-hosts en de virtuele apparaten die daarop zijn aangesloten.

Virtuele omgevingen zorgen voor een lagere Total Cost of Ownership (TCO), ze zijn betrouwbaar en ze verbeteren de flexibiliteit van IT-architecturen, maar ze maken het monitoren en beheren van datacenters wel complexer. Systeem- en datacenterbeheerders zijn gedwongen verschillende beheertools te gebruiken voor het beheren van de fysieke en virtuele infrastructuur. Dit leidt tot een versnipperd beeld van de netwerkbeschikbaarheid en maakt dat het oplossen van problemen langer duurt.

Traditionele methodes van monitoring, zoals SNMP en WMI, kunnen niet omgaan met de dynamische creatie, defecten en allocatie binnen de virtuele infrastructuur. Het gevolg is dat leveranciers van virtualisatieproducten, zoals VMware, beheerinformatie via hun eigen API's aanbieden om het realtime netwerkgebruik nauwkeurig te kunnen weergeven.

"WhatsVirtual zorgt voor eenvoudig IT-beheer door alle fysieke en virtuele servers vanaf n centrale console te monitoren," zegt Kevin Gillis, VP productmanagement bij de Network Management Division van Ipswitch Inc. "Doordat WhatsVirtual volledig gentegreerd wordt in het WhatsUp Gold-platform, krijgen netwerk- en systeembeheerders een eenduidig beeld van alle aspecten van het datacenter. Dit krachtige product is zowel betaalbaar als betrouwbaar en biedt onze klanten waar voor hun geld, zoals ze dat gewend zijn van WhatsUp Gold," aldus Gillis.

WhatsVirtual biedt configureerbare rapporten en waarschuwingen die de realtime status en directe notificatie van storingen en prestatieproblemen bevatten, wat leidt tot snelle isolatie en oplossing van eventuele problemen. Het programma ondersteunt intutieve drill-downs van de weergave van ESX/ESXi-hostingsystemen naar een weergave van afzonderlijke virtuele apparaten en naar de verschillende onderdelen, om beheerders te ondersteunen bij VMware- en beheertaken. Deze taken kunnen worden ingesteld op vaste momenten, maar ze kunnen ook on-demand worden uitgevoerd, direct vanaf het WhatsUp Gold Alert Center.

"Het afgelopen jaar is virtualisatie mainstream geworden en veel van onze klanten hebben duizenden virtuele servers binnen hun ondernemingen ingezet. Met WhatsVirtual bieden wij alle ondernemingen die servervirtualisatie (her)overwegen of erin genteresseerd zijn n oplossing die hen toonaangevende technologien voor virtualisatiebeheer en backbone SNMP-gebaseerde apparaten brengt," zegt Ennio Carboni, president van de Network Management Division van Ipswitch Inc. "WhatsUp Gold en WhatsVirtual maken het eenvoudig en aantrekkelijk voor ondernemingen die nog niet bekend zijn met virtualisatie om een eerste stap te zetten richting een ondernemingsbrede virtuele infrastructuur."

WhatsVirtual-functies

Ondersteuning voor het monitoren van VMware ESX/ESXi, inclusief:
* Nieuwe VMware Discovery-functie en Discovery-attributen
* Nieuwe VMware-rapportage:
o Virtuele host
o Lijst met virtuele hosts
* Nieuwe VMware-prestatiemonitoring:
o Virtuele CPU
o VMware Host CPU
o Virtuele schijf
o VMware-schijf
o Virtueel geheugen
o VMware-geheugen
o Virtuele interface
o VMware-interface
* Nieuwe VM-mapping
* Nieuwe VMware-identificatie voor VMware-hosts
* Nieuw VMware-actietype
* Alert Center-drempels voor VMware

Prijs
WhatsUp Gold WhatsVirtual is verkrijgbaar voor 1158,00 euro (excl. BTW), met licentie voor een onbeperkt aantal computers. Om WhatsVirtual te laten draaien is WhatsUp Gold v14.2 nodig.

Voor meer inlichtingen:
SCOS Software bv
info@scos.nl
www.scos.nl


Deel: ' WhatsUp Gold WhatsVirtual voor beheer virtuele infrastructuur '
Lees ook