WIA Educational winnaar 2016 in Onderwijssoftware


Nationale Business Succes Award 2016: iedere zondag op RTL7 om 13:55 uur

ROTTERDAM, 20160510 -- WIA Educational BV is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot winnaar 2016 in de Onderwijssoftwarebranche. Zij heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende onderneming, met een zeer sterke positionering. ‘WIA Educational weet haar uitgebreide kennis van software voor het onderwijs uitstekend te combineren met een innovatieve aanpak, waardoor zij zeer hoog scoort op klanttevredenheid. Het geldt als een van de beste bedrijven op dit gebied.’

WIA Educational BV ontwikkelt en levert onderwijskundige toepassingen van nieuwe technologieën voor vrijwel alle vormen van onderwijs en technische opleidingen, waaronder PO, VMBO, VO, ROC en HBO.

Het leveringsprogramma bestaat voornamelijk uit werkplekken (software, hardware en lesmateriaal), technisch educatieve software en professionele software. Sinds 1982 is de onderneming betrokken bij alle belangrijke projecten rondom nieuwe technologieën in het technisch (beroeps)onderwijs, zowel op ROC- als VMBO-niveau. WIA Educational BV is opgericht in 2007, maar vindt haar oorsprong al zo’n honderd jaar geleden. Het bedrijf is gevestigd in Hoogvliet (Rotterdam), telt circa 5 fte en is in heel Nederland actief.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in WIA Educational BV een stabiele, vooruitstrevende organisatie die naar verwachting in de toekomst nog veel successen gaat behalen. ‘Innovatie is het sleutelwoord bij WIA Educational, want zij is continu bezig haar producten en diensten te verbeteren en zo goed mogelijk af te stemmen op de wensen van de klant. Een mooi voorbeeld is de ontwikkeling van 3D-printers, een nieuwe groeimarkt. Onderwijsinstellingen hebben nog geen oplossingen om leerlingen hiermee vertrouwd te maken. WIA ontwikkelt en levert lesprogramma’s – software en hardware – aan scholen zodat deze gelijke tred houden met wat er in het bedrijfsleven gaande is.’

Uniek in Nederland
Begonnen als gereedschappenhandel heeft WIA zich inmiddels volledig toegelegd op de ontwikkeling van leer- en lesprogramma’s waarbij perfect wordt aangesloten op de allermodernste technologieën die beschikbaar zijn in de markt. ‘WIA innoveert, bedenkt, maakt en verkoopt lesmethodes aan scholen die aanzienlijk beter aansluiten bij het huidige tijdsbeeld dan veel traditioneel georiënteerde softwareleveranciers momenteel doen’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie. ‘Een echte voorloper in de ontwikkeling in de Nederlandse kennisindustrie. Geen enkel ander bedrijf of instelling houdt zich in Nederland bezig met een vergelijkbaar producten- en dienstenaanbod. De verwachting voor de komende jaren ziet er ook rooskleurig uit.’

‘Gedrevenheid, passie, innovatievermogen, durf en visie, plus een sterke focus op de klant maken van deze organisatie een absolute topper in haar wereld. De terechte branchewinnaar!’, aldus de Nominatiecommissie.

Meer informatie: www.wiaeducational.nl

Over het Nationale Business Succes Award Instituut
Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2016), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in januari en wekelijks tot einde 2016 te volgen op RTL 7, zondags om 13:55 uur.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Dhr. B.G. Euser Telefoon:  010-5011313  -  E-mail: bert@wiaeducational.nl


Deel: ' WIA Educational winnaar 2016 in Onderwijssoftware '
Lees ook