Wie geeft het woonzorggebouw in Anna Paulowna een naam?

Persbericht

Wooncompagnie en Woonzorggroep Samen vieren hoogste punt met prijsvraag

Wie geeft het woonzorggebouw in Anna Paulowna een naam?

In Anna Paulowna bereikt een bijzondere samenwerking het hoog(s)tepunt: die tussen Wooncompagnie en Woonzorggroep Samen. Achter het nieuwe gemeentehuis realiseren beide organisaties, binnen het plan Elshof-Zuid, respectievelijk 18 sociale huurappartementen geschikt voor senioren en vier woningen voor in totaal 28 mensen met dementie De oplevering staat gepland voor april 2016. Aannemer is Bot Bouw uit Heerhugowaard, Studioninedots uit Amsterdam tekent voor het ontwerp.

De woningen voor mensen met dementie zijn huizen voor kleinschalig wonen. In elke woning voeren zeven mensen, samen met de verzorging, een huishouden. Alle bewoners hebben een eigen slaapkamer die ze kunnen inrichten met persoonlijke spullen. Daarnaast beschikt elke woning over een gezamenlijke huiskamer en keuken. ‘Wij bieden bewust kleinschalige huisvesting aan mensen met dementie,’ zegt Marry Borst, clustermanager van Woonzorggroep Samen. ‘Wij ervaren namelijk dat dementerenden die in een veilige, huiselijke omgeving wonen en zo lang mogelijk de regie over hun leven houden, meer levensvreugde hebben.’

‘Zoveel mogelijk helpen met kleine klusjes’

‘Binnen de woongroep is altijd zorg aanwezig om bewoners te ondersteunen en andersom helpen bewoners, als ze dat willen en kunnen, zoveel mogelijk bij kleine huishoudelijke klusjes. Deze activiteiten houden mensen betrokken en actief,’ aldus Borst.

De driekamerwoningen in het appartementencomplex (voorzien van een lift) zijn bedoeld voor mensen die zelfstandig wonen, maar de zorg dichtbij willen hebben. ‘Wooncompagnie en Woonzorggroep Samen hebben in dat opzicht dezelfde missie,’ licht projectontwikkelaar Mascha Kramer van Wooncompagnie toe. ‘We willen mensen helpen om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen en realiseren daarnaast, met elkaar, graag huisvesting voor speciale doelgroepen.’

Om in aanmerking te komen voor de sociale huurwoningen moeten woningzoekenden enige tijd zijn ingeschreven bij Woonmatch. In de woningen voor mensen met dementie zijn nog enkele plaatsen vrij. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Woonzorggroep Samen (0224 - 21 11 36).

Bedenk een leuke naam!

De nieuwe locatie van Samen, voor mensen met dementie heeft nog geen naam. Woonzorggroep Samen nodigt iedereen daarom uit een leuke, passende naam voor het gebouw te bedenken. De inzender van de winnende naam ontvangt een dinerbon. Meer informatie over deze prijsvraag is te vinden op www.woonzorggroepsamen.nl.

Deel: ' Wie geeft het woonzorggebouw in Anna Paulowna een naam? '


Lees ook