Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuw parcours voor wielerklassieker voor junioren 'Ronde van het Lage Land'

De Ronde van het Lage Land, de eerste klassieker van het wielerseizoen voor junioren, wordt voor de 31e keer verreden op zondag 16 maart. Ruim veertig ploegen van drie renners zullen van start gaan, waaronder die van Noord-Hollandse wielerverenigingen als Alcmaria Victrix, BRC Kennemerland, Hoornse RTC, HSC de Bataaf en DTS. De start van de 120 kilometerlange wegwedstrijd is om 12.20 uur op de baan van de Zaanse wielerclub DTS op het Sportpark Kalverhoek aan de Zuiderweg in Wijdewormer en bij een gemiddelde snelheid van 45 km per uur zullen de renners daar omstreeks 15.30 uur finishen. De Ronde van het Lage Land wordt georganiseerd door de Stichting Ronde van Noord-Holland, die ook de internationale ronde van Noord-Holland organiseert.

Renners als Jos Lammertink, Henk Havik, Michel Cornelisse, Marc Lotz, Bobby Traksel hebben in het verleden de Ronde van het Lage Land op hun naam geschreven en verder stonden bij eerdere edities op het erepodium renners als Michael Boogerd, Leon van Bon, Servais Knaven, Bert Oosterbosch, Gerrit Solleveld, Steven de Jongh, Michel Zanoli, Nico Verhoeven, Mark Vlijm en Bas Giling. Steeds meer wordt de Ronde van het Lage Land gezien als een opstap naar het grotere werk, waaronder dan de internationale Ronde van Noord-Holland valt.

De route van de 31e Ronde van het Lage Land wijkt af van eerdere edities. De organisatie, bestaande onder andere uit Siem Knots, Piet de Wit, Gerrie Knetemann en Henk van Hoof, heeft besloten de renners niet langer over de spoorwegovergang van de Zaandijkse Guisweg te leiden, omdat dat te vaak voor problemen in het peloton zorgde. Verder rijden de junioren dit jaar voor het eerst vanaf Medemblik hetzelfde parcours als de internationale ronde van Noord-Holland, die op 13 april wordt verreden.

Vanaf de start op sportpark Kalverhoek rijden de renners geneutraliseerd via de Zaanse Schans en de Lagedijk naar de Prunuslaan in Zaandijk, waar de officiële vliegende start plaatsvindt. Via de Provincialeweg en de Wormerveerse Wandelweg rijdt het peloton naar de Provincialeweg N246 richting West-Knollendam. Het parcours loopt verder via Driehuizen door de Schermer naar Heerhugowaard en vervolgens naar Nieuwe Niedorp. Daar gaan de coureurs door Middenmeer en via de Cultuurweg naar de A7. Vandaar koersen ze over de Westermiddenmeerweg, de Medembikkerweg en de Oostermiddenmeerweg naar 'De hel van het noorden', de Zuiderkwelweg. In Medemblik is een premiesprint en daarna gaat het peloton via Wervershoof, Hoogkarspel en Schellinkhout naar Hoorn. De junioren zullen dwars door het oude centrum van Hoorn rijden, waar ter hoogte van het Pietershof aan de Gedempte Turfhaven een tweede premiesprint is. Dan rijden ze via de IJsselmeerdijk naar Oosthuizen, waarna ze over de Oostdijk naar Purmerend koersen. Ten slotte bereiken ze via de Zuiderweg in Wijdewormer de finish op het Sportpark Kalverhoek.

Het laatste nieuws, de complete route en de meest recente deelnemerslijsten van de Ronde van het Lage Land staan op de website van de Stichting Ronde van Noord-Holland www.ronde-van-noord-holland.nl.

Doorkomstschema 31ste Ronde van het Lage Land :

Wormerveer Plein 13 : 12.32 uur
Wormerveer Station : 12.34 uur
Wormerveer/Krommenie Prov.weg N246 : 12.38 uur
West-Knollendam : 12.41 uur
Driehuizen Oostdijk : 12.54 uur
Heerhugowaard Oostdijk : 13.10 uur
Niedorp Langereis 13.24 uur
Opmeer Westfriesedijk 13.34 uur
Wieringermeer Rotonde Prov. Weg N242 : 13.37 uur
Wieringermeer Zuiderkwelweg : 14.54 uur
Medemblik Kaasmarkt : 14.02 uur
Onderdijk : 14.06 uur
Wervershoof Zijdwerk : 14.13 uur
Westwoud Dr. WytemaLaan: 14.23 uur
Wijdenes Kerkbuurt : 14.34 uur
Hoorn Gedempte Turfhaven: 14.51 uur
Oosthuizen Oostdijk: 15.07 uur
Purmerend Gedempte Singelgracht : 15.20 uur
Wijdewormer Zuiderweg : 15.25 uur

Deel: ' Wielerklassieker voor junioren 'Ronde van het Lage Land' '
Lees ook