Gemeente Deventer

Wielerronde op Autovrije Dag

Tijdens de Autovrije Dag op zaterdag 22 september organiseert wielervereniging De Zwaluwen een wielerronde in de Binnenstad. Op het parcours komen de in- en uitvalswegen van zowel de parkeergarage Noordenberg als Op den Keizer uit. Bezoekers van deze garages krijgen, onder toeziend oog van de politie, tot 18 uur gelegenheid de garage te verlaten.

Voor dit evenement is het volgende parcours uitgezet. De start heeft plaats op de Singel, ter hoogte van de ingang van het Vogeleiland, dan gaat het via Singel naar Singelstraat, Sijzenbaanplein, Smedenstraat, T.G. Gibsonstraat, Binnensingel en weer terug naar de Singel.

De wedstrijd begint om 18.30 uur en is rond 20 uur afgelopen.

Gevolgen voor verkeer

Tijdens de wedstrijd is het parcours zoveel mogelijk vrij van auto's en geheel afgezet. Ook de zijstraten die op het parcours uitkomen zijn met dranghekken afgezet. Tijdens de wedstrijd kunt u geen gebruik maken van de parkeergarages Noordenberg en Sijzenbaan.

Bij de afzetting aan de Binnensingel (richting Noordenbergplein) en op de hoek van de Brinkpoortstraat (richting Keizerstraat) komt een politiepost het uitgaande verkeer vanaf de parkeergarages begeleiden. Politie houdt ook toezicht bij de afsluitingen aan de Buitensingel/hoek Noordenbergsingel, Buitensingel/hoek Singelstraat en Singelstraat/hoek Brinkpoortstraat.

Parkeren bewoners

Aanwonenden wordt verzocht eventueel geparkeerde voertuigen langs het traject zoveel mogelijk buiten het parcours te parkeren. Vergunninghouders mogen tijdens de wielerronde in andere sectoren parkeren.

Fietsers

Het fietspad langs de Buitensingel, ter hoogte van de Noordenbergsingel, is afgesloten en fietsers richting het centrum kunnen via Noordenbergsingel en Welle richting centrum rijden.

Informatie

Voor informatie kunnen inwoners contact opnemen met G. Groenveld, telefoon 693972.

Deel: ' Wielerronde op Autovrije Dag in Deventer '
Lees ook