Wifac B.V.

Wifac organiseert samen met de sectie Drukwerk Afwerking van het KVGO voor de vierde maal de Binders Academie op dinsdag 11 september 2001. Het doel van deze seminars is de doelgroep te informeren over een onderwerp dat hen allen bezighoudt.

Steeds nadrukkelijker worden we op dit moment geconfronteerd met de (factor) mens in het productieproces. Door de gespannen markt stijgen de arbeidskosten enorm en kunnen machines niet optimaal worden benut door personeelsgebrek en/of gebrek aan vakbekwaam personeel. Voortdurend hangt de dreiging van vertrek van één van de sterspelers boven het hoofd. Het thema van deze vierde Binders Academie is

personeelsproblematiek.

Voor dit college heeft Wifac vier sprekers uitgenodigd om hun visie te geven:

Johan Mathijsen, Factory Manager bij St. Ives Multimedia, geeft aan hoe dit bedrijf zelf mensen opleidt en personeel extern op laat leiden. Een praktijk story waar een duidelijke filosofie achter zit.

Associated professor dr. Frans van Eijnatten zal tijdens zijn lezing ingaan op het fenomeen zelforganisatie in tijden waarin steeds minder tijd beschikbaar lijkt te zijn. De stelling die zal worden verdedigd is dat organisatie-vernieuwing niet als een louter structuurvraagstuk moet worden gezien.

Hans Leuenberger, Verkaufsleiter bij het opleidingsinstituut van Müller Martini in Zwitserland, geeft zijn visie over de ontwikkelingen van de techniek en in hoeverre deze daadwerkelijk worden benut. Leuenberger gaat in op wat opleiding/training kan betekenen.

Bert Bruil is valkenier en eigenaar van "Valkerij de Stekkenkamp". De heer Bruil heeft, als eigenaar van een hotel in Rokanje en later Vierhouten, veel te maken gehad met personeel. Bruil gaat in op de vragen: Hoe trek je personeel aan? Hoe bind je medewerkers aan je en hou behoud je ze? Interessante links naar zijn hobby: de valkerij, de relatie met vogels en een stukje geschiedenis over de "Valkerij" maakt dit laatste onderwerp tot een uitsmijter.

Na dit college, dat weer wordt gehouden in het Academiegebouw van de Universiteit van Leiden, gaat men naar Café Restaurant Van der Werff waar kan worden nagepraat onder genot van een borrel en diner.

De prijs per persoon per college bedraagt hfl. 300,-- exclusief BTW. De sectie Drukwerk Afwerking van het KVGO sponsort haar leden. Voor hen geldt een prijs van hfl. 200,-- exclusief BTW per deelnemer.

Als u dit college wilt volgen of meer informatie wenst dan kunt u vóór 24 augustus 2001 bellen met Mirjam de Vries (telefoon 0297-289516) of haar een e-mail mirjam.de.vries@wifac.nl sturen.

Wifac bv, Postbus 175, 3640 AD Mijdrecht
Tel. (0297) 289691, Fax (0297) 288446
E-mail info@wifac.nl

Deel: ' Wifac organiseert voor vierde maal seminars Binders Academie '
Lees ook