Marathon Baronie TV met karnaval

Persbericht

Breda; Duo de Ploatwerkers werden met  "Wij zijn samen omgebouwd" tijdens een 55 uur durende marathon uitzending van Baronie TV gekozen tot het karnavalsnummer van 1999.


Het is vooral op tv gebied opvallend stil geweest dit jaar met de karnavals producties, een omroep die hier op inspringt is Baronie TV. Ze verzorgen al weer  voor het derde jaar tijdens de karnaval vijf dagen lang live televisie vanuit Brasserie "Le Carnac" in het NAC stadion te Breda.
Het unieke aan deze lokale omroep, ze maken alleen tv met karnaval. De verslaggeving van de regionale optochten aangevuld met informatie, karnavals weerpraatje, en interviews met diverse coryfeeen. De lokale uitzendingen van Baronie TV kunnen zich verheugen in een zeer grote belangstelling en waren te ontvangen in Bavel, Chaam, Drimmelen, Etten-Leur, Galder, Hooge en Lage Zwaluwe, Made, Moerdijk, Prinsenbeek, Strijbeek, Teteringen, Terheijden, Ulvenhout, en Wagenberg. Onderhandelingen voor verdere uitbreiding zijn inmiddels al weer in volle gang.
 Van karnavals gezelschappen, bloaskapellen etc uit al deze plaatsen waren  videoclips gemaakt. Uit deze deelnemers werden de beste zes geselecteerd. De kijkers konden tijdens dit weekend telefonisch hun stem uitbrengen. Ruim 4000 reacties kwamen hier op binnen wat uiteindelijk resulteerde in een goede eindsprint voor "de Ploatwerkers". Deze twee deejays scoorden de eerste plaats met "Wij zijn samen omgebouwd". De "dames" Hans van Aalst (Breda) en Henk Mutsaers (Geertruidenberg) hadden hiervoor weer hun beste jurkje uit de kast gehaald om op de dinsdagavond tijdens de finale uitzending de beker feestelijk in ontvangst te kunnen nemen.
Inmiddels is hun nieuwe CD "Alle gekheid op un ploatje" nu landelijk uit.
Met muzikale groeten: de Ploatwerkers

Deel: ' 'Wij zijn samen omgebouwd' wint karnavalsverkiezing 1999 '
Lees ook