Gemeente Capelle a/d IJssel

Wijkcentrum Schollevaar weer open voor jongeren

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel heeft besloten dat vanaf 11 september het wijkcentrum Schollevaar weer drie avonden per week open zal zijn voor de Capelse jeugd. De jongerenavonden worden gehouden op dinsdag en woensdag van 19.00 tot 23.00 uur en op vrijdag van 19.00 tot 24.00 uur. De Schollevaarse jongeren gaan de avonden zelf programmeren, samen met Stichting Jongerenwerk Capelle (SJC).

Wegens enkele incidenten, veroorzaakt door een klein aantal jongeren, werd het wijkcentrum begin dit jaar tijdelijk gesloten. De jongeren krijgen dit keer meer verantwoordelijkheden. In het overleg dat zij maart dit jaar voerden met de gemeente, de Capelse politie, Stichting Jongerenwerk Capelle en de beheerder van het wijkcentrum, gaven de jongeren aan dat zij meer eigen verantwoordelijkheid willen nemen. Met name op de dinsdagavond krijgen zij nu de kans dit vorm te geven. Als dit goed uitpakt, zal het wijkcentrum waarschijnlijk ook s middags van 15.00 tot 18.00 uur zijn deuren openen. Stichting Jongerenwerk zal ook deze middagen de jongeren begeleiden.

Een andere wens van de jongeren is, dat ook het voetbalveldje achter het wijkcentrum opgeknapt wordt. Ook hier lijkt schot in te zitten. De gemeente maakt momenteel plannen om dit terrein te verbeteren. Bij deze plannen worden ook de jongeren zelf betrokken.

De politie zal streng optreden tegen groepsscholing op ongewenste plekken, zoals parkeergarages. Ook vervuiling en graffiti zullen niet getolereerd worden.

Zoekwoorden:

Deel: ' Wijkcentrum Schollevaar in Capelle weer open voor jongeren '
Lees ook