Gemeente Eindhoven


Persbericht: 27 september 1999, .

Gemeentebestuur bezoekt Genderbeemd, Hanevoet en Ooievaarsnest

Zaterdag 2 oktober Wijkdag Gestelse Ontginning

De sporthal Genderbeemd aan de Sterkenburg 616 staat zaterdagmiddag 2 oktober geheel in het teken van de wijkdag Gestelse Ontginning. Tussen 14.00 uur en 16.00 uur presenteren tal van organisaties zich in deze hal aan de bewoners van
Genderbeemd, Hanevoet en Ooievaarsnest. De gemeente is zwaar vertegenwoordigd met informatiekraampjes van uiteenlopende afdelingen en diensten zoals openbare werken, stadsontwikkeling, verkeer, milieu, GGD, kunst, sport, sociale zaken, publiekszaken enzovoorts. Hiernaast staan er vele andere organisaties uit de stad en de wijk om de inwoners van het gebied -beter- te leren kennen. Bezoekers kunnen niet heen om de vele extraatjes voor met name kinderen: schminken, tekenen, een kleurwedstrijd, springkussens en allerlei spelletjes. Bijzonder is de mogelijkheid voor bezoekers om op- en aanmerkingen over hun wijk direct bij de informatiebalie van openbare werken via de computer te laten registreren.

Eerder deze dag, in de ochtend, lopen de raadsleden door de drie wijkdelen. Diverse buurt- en wijkorganisaties hebben drie rondleidingen samengesteld zodat het gemeentebestuur een goede in druk van de Gestelse Ontginning kan krijgen.
Knelpunten en problemen zullen niet vermeden worden maar ook de goede kanten van de wijk komen hierbij aanbod. Tussen het ochtenddeel en het middagprogramma zijn het gemeentebestuur en de wijkorganisaties te gast voor een lunch in de moskee aan het Kastelenplein.

De 'wijkdag' omvat nog meer. Zo is er al eerder in de week, op donderdag 30 september, van 10.00 uur tot 12.00 uur in het stadhuis een jeugdraadsvergadering. Leerlingen van de groep 8 van basis scholen De Springplank, De Hobbitstee en 't Startblok vergaderen die ochtend over zelf ingebrachte ideeën om de wijk te verbeteren. De vergadering staat onder leiding van loco-burgemeester N.van der Spek. Het idee dat aan het einde van de bijeenkomst door de leerlingen wordt omarmd , is goed voor FL 1000,-.

Deel: ' Wijkdag Gestelse Ontginning Eindhoven '
Lees ook