Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-08-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 09.00 uur
Wijkteam lost veel zaken op

OUDEWATER - Het wijkteam Oudewater / Montfoort heeft een onderzoek tegen 14 verdachten die bijna 30 strafbare feiten hadden gepleegd, nagenoeg afgerond. De verdachten, op 1 meisje na allemaal jongens, variërend in leeftijd tussen de 14 en 18 jaar en afkomstig uit Oudewater, Hekendorp en Papekop, wordt openlijke geweldpleging, diefstal, vernieling en baldadigheid ten laste gelegd.

Het wijkteam, onder wie de wijkagenten Jeugd- en Zedenzaken en Veel Voorkomende Criminaliteit, loste met dit onderzoek ondermeer de diefstal van embleem / wieldoppen van een politieauto, tuinbeelden, verkeersborden, fietsen, het opblazen van een telefooncel, het dumpen van een luchtcompressor in het water, vernielingen van winkelruiten, het bekrassen van autos, het ombuigen van spiegels, het lopen over daken van autos, het uitrukken/vernielen van planten en bloemen en nog meer baldadigheden de afgelopen maanden in Oudewater, op.

De diefstal van het embleem en de wieldoppen van de politieauto van het wijkteam vond plaats in de nacht van zaterdag 30 juni op zondag 1 juli toen de auto stond geparkeerd nabij de rotonde op de J.J. Vierbergenweg. De wijkagent hield daar in de directe omgeving toezicht op het naar huis gaan van de jeugd. Er dreigde een vechtpartij in een groep van ongeveer 60 zeer luidruchtige jongeren, maar die kon door de wijkagent in de kiem gesmoord worden. Ondertussen zagen personen uit die groep wel kans de politieauto onder handen te nemen. Niet alleen de wieldoppen en het embleem werden gestolen, maar ook de spiegels werden verbogen en er werd over het dak gelopen.

Mede dankzij getuigenverklaringen kon een aanvang worden gemaakt met het onderzoek en kwamen steeds meer namen van verdachten en feiten boven tafel. Het exacte schadebedrag is nog niet bekend, maar loopt zeker tegen de tienduizend gulden. Inmiddels hebben diverse verdachten van de Politieparketsecretaris een dagvaarding gekregen. Anderen kregen een oproep van het bureau HALT ( Het ALTernatief ) voor het uitvoeren van een werkstraf.

Het opgemaakte dossier zal binnenkort naar Justitie worden gezonden.

Aanhouding

MIJDRECHT - In een horecagelegenheid aan de Prinses Margrietlaan in Mijdrecht is maandagavond rond acht uur een 32-jarige inwoner van Mijdrecht aangehouden.

De man was volgens het personeel lastig en wilde vervolgens de zaak niet verlaten. Uiteindelijk werd de man naar buiten gewerkt maar daarbij werden over en weer enkele klappen uitgedeeld. Toen de politie de man mee naar het bureau wilde nemen verzette hij zich hevig. Hij heeft een ontzegging voor de zaak gekregen.

Deel: ' Wijkteam Oudewater/Montfoort lost bijna 30 zaken op '
Lees ook