Productschap Wijn

Nieuws

<-
Persbericht Nederlands Wijngilde

Nederlands Wijngilde
Commanderie Le Tire Bouchon,
Zoetermeer.

Persbericht

WIJNPROEVEN IN DE PIETERSKERK IN LEIDEN!

Steeds meer mensen houden tegenwoordig van een glas wijn en de consumptie van wijn in Nederland is de laatste jaren in een stijgende lijn gebleven. Is een glas wijn nog wel een goed glas wijn, welke smaak vind ik het lekkerste, van welk type wijn heeft voor mij de beste prijs kwaliteitsverhouding? Men, de consument, u, jij, ik, wij willen gewoon weten wat we drinken, wat de best betaalbare kwaliteit is en wat smaakt bij welk eten het lekkerst? Dat is geen snobisme, die tijd hebben we gehad, dat is kwaliteits bewustzijn, weet wat je consumeert!

Een (commercieel) onafhankelijke vereniging kan u daarbij helpen en door het gemeenschappelijk dragen van de lasten kan een breed scala aan wijn worden aangeboden. Aangeboden om te proeven, te leren proeven en je smaak te ontwikkelen. Leer te praten over wat je proeft! Deze vereniging is het Nederlands Wijngilde .
Het Nederlands Wijngilde kent afdelingen, commanderijen, in diverse provincies en in Zuid-Holland is dat Commanderie Le Tire-Bouchon (de kurkentrekker). Ieder jaar organiseert een Commanderie een jaarbijeenkomst. Dit jaar in Leiden.

Commanderie Le Tire-Bouchon, Zoetermeer, afdeling van het Nederlands Wijngilde (NWG)1, heeft het genoegen bekend te maken dat zij het jaarlijks Kapittel2 namens het Nederlands Wijngilde organiseert en wel op zaterdag 1 juni 2002 in de Pieterskerk in Leiden!

In het kader van het Kapittel zal er op deze dag een grootse wijnproeverij worden georganiseerd met bekende wijnimporteurs uit de regio Leiden en omstreken. Deze fantastische wijnproeverij zal voor iedere wijnliefhebber toegankelijk zijn!
Natuurlijk zal er gelegenheid zijn de te proeven wijnen te bestellen die dan in een later stadium geleverd worden door deze wijnimporteurs.

Belangrijkste gegevens:
Datum : zaterdag 1 juni 2002
Locatie : De Pieterskerk in Leiden
Tijdstip : 13.30 uur tot 18.00 uur
Importeurs : uit de regio Leiden en omstreken
Assortiment : vele verschillende wijnen
Entree prijs : EURO 9,--

Bij eventuele vragen kunt u zich wenden tot dhr. A. den Broeder, secretaris van Commanderie Le Tire-Bouchon,
Tel. 071-5154179
Tel. 070-3115566
Tel. 06-51422460
e-mail: adrie@wfia.nl

Namens het Bestuur van Commanderie Le Tire-Bouchon, Zoetermeer, Voorzitter en eerste wijnmeester,
Ton de Jager


1 Het Nederlands Wijngilde (NWG) is een niet-commerciële vereniging die zich ten doel stelt de kennis van haar leden omtrent wijn, in theoretische en in praktische zin, te vergroten. Nadere informatie: NWG secretaris dhr. J.A.Gelderman, Tel. 071-5213134
e-mail: gelderman@tip.nl


2 NWG-Kapittel: jaarlijks evenement, waarbij leden en introduce(e)s van alle Wijngilde- afdelingen / commanderijen elkaar ontmoeten, vergaderen en natuurlijk wijnen proeven.

<-

Copyright © 1996-2002 Productschap Wijn / Wijninformatiecentrum

Deel: ' Wijnproeven in de pieterskerk in Leiden '
Lees ook