Productschap Wijn

Nieuws

Wijnreis naar de Oekraïne

PERSBERICHT

Wijnreis naar de Oekraine van 30 september tot en met 14 october 2001

Angeren, 30 juni 2001

Waarde Wijn-professionals en deskundige
Wijn-proevers,

Een wijnreis naar de Oekraine? Misschien verbazing alom bij u, maar na twee jaren regelmatig reizen in de Oekraine en het opzetten van zakelijke activiteiten en het opbouwen van contacten, is na het frequent proeven van de lokale wijnen, mijn verbazing verdwenen!! Een van de activiteiten van de BURRELCO-bedrijven in Nederland, Rusland en de Oekraine is de organisatie van zogenaamde communicatieve en thema-reizen naar Rusland, Oekraine, Oezbekistan en Kyrgyzstan. Het belangrijkste doel van deze reizen is om de deelnemers te laten kennis maken met de goede en positieve kanten van deze landen en haar bevolking.
Als groot wijnliefhebber en jarenlang lid van het Nederlands Wijngilde, ontstond tijdens een van mijn laatste bezoeken aan de Oekraine bij mij het idee om een positieve wending te geven aan de onbekendheid van de wijnen uit de Oekraine.
Daarom hebben wij deze maand een unieke WIJN-reis naar de Oekraine opgezet en in detail voorbereid.
Deze WIJN-reis vindt plaats van zondag 30 september tot en met zondag 14 october 2001.
Deze reis is bedoeld voor WIJN-professionals en deskundige WIJN-proevers, maar andere wijn-enthousiasten en -liefhebbers zullen in principe niet van deelname worden uitgesloten. Het maximale aantal deelnemers aan deze reis is 25.
Het hoofddoel van deze reis is het kennismaken met de wijnen, wijnbedrijven, wijnmusea, en wijninstituten in de Oekraine. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de cultuur en de historie van de steden en regios, die tijdens deze reis bezocht zullen worden. Tevens zult u diverse keren culinair aan uw trekken komen tijdens de maaltijden in Oekrainse en andere bijzondere restaurants.
We bezoeken achtereenvolgens Kiev, Uman, Odessa en omgeving, Kherson en omgeving, Sevastopol, Yalta en Simferepol op de Krim, Zaporizhia, Dnepropetrovsk , Poltova en gaan daarna terug naar Kiev.

BURRELCO Ukraine (mrs Tanya Bahtina) draagt de verantwoordelijkheid voor de de reis. Zij treedt tevens op als begeleidster en aanspreekpunt tijdens de reis. De wijn-contacten zijn gelegd en voorbereid door ondergetekende. Vanzelfsprekend zal ik zelf ook deelnemen aan de reis. Met betrekking tot de reis-organisatorische activiteiten werken we samen met een gerenommeerd Oekraines reisbureau. We vliegen naar Kiev, en het transport in de Oekraine vindt plaats per luxe-touringcar. We overnachten in persoonlijk geselekteerde 3- en 4-sterren hotels.
Bij 20 deelnemers bedragen de kosten voor de in de bijlage geplande activiteiten in de Oekraine op basis van een twee persoonskamer $2095,00 per persoon. Een vliegticket voor de vliegreis van Amsterdam naar Kiev vv is beschikbaar vanaf NLG 750,00 inclusief luchthavenbelasting (afhankelijk van het gewenste type ticket). Voor de uitnodiging voor het Oekrainse visum wordt gezorgd. Tevens kunnen wij het visum voor de Oekraine tegen betaling van de kosten voor u verzorgen.

Als u belangstelling hebt om deel te nemen aan deze bijzondere en unieke Wijnreis naar de Oekraine, dan verzoeken wij u dit voor 1 september as per post, fax, telefoon of email aan ons kenbaar te maken.
Wij doen u daarna een inschrijvingsformulier toekomen.

Voor nadere informatie of vragen kunt u contact opnemen met ondergetekende. Tevens verwijzen wij u naar onze website: www.burrelco-business.com, alwaar we tevens de informatie over deze wijnreis zullen publiceren, tesamen met fotos van de te bezoeken wijnbedrijven en -instituten.

Wij zien uw hopenlijk positieve reactie met belangstelling tegemoet en u kunt ervan verzekerd zijn, dat u geen spijt zult krijgen van de deelname aan deze unieke Oekrainse kennismakings-wijnreis.

Met vriendelijke wijngroet,

Ben Maasman

Travel organiser van de BURRELCO-bedrijven in Nederland, Rusland en Oekraine

Postbus 45
6500 AA Nijmegen
Netherlands

Tel. +31 6 51829177
Fax. +31 26 3258710

Email: maasman@inter.NL.net

Website: www.burrelco-business.com

PROGRAMMA WIJNREIS OEKRAÏNE

Zondag 30 september: Aankomst in Kiev.
Vliegreis naar Kiev (vanuit Amsterdam met de KLM). Aankomst cirka 15.00 in de middag. Vervoer naar en inchecken in hotel LYBID (3-sterren) in het centrum van Kiev. Wandeling door het centrum van Kiev. Om 18.30 vertrek naar Khata Karasia Ukraine authentic National restaurant, diner met folklore show.

Maandag 1 october: Verblijf in Kiev.
Ontbijt-buffet. Van 9.30-12.30 City tour met oa bezoek aan Lava Cave Monastery. Lunch in het centrum van Kiev. Van 14.00-17.00 bezoek aan STOLYCHNY Sparkling wine factory. Kennismaking, rondleiding en proeverij. Om 19.00 diner in het centrum van Kiev.

Dinsdag 2 october: Verblijf in Kiev.
Ontbijt-buffet. Van 9.30-12.30 City tour met oa bezoek aan St. Sophia Cathedral. Lunch in het centrum van Kiev. Van 14.00-17.00 bezoek aan de Moldavian Winery Knyazhy Hrad. Kennismaking met het 50 jaren oude bedrijf, de technology, de Moldavische wijnen, een rondleiding door het bedrijf, en een proeverij. Zeer ervaren en deskundige begeleiding en uitleg door het bedrijf.
De avond is vrij te besteden en er is geen gezamenlijk diner gepland.

Woensdag 3 october: reis per luxe touringcar van Kiev naar Odessa. Ontbijt-buffet. Vertrek om 8.00. In Uman bezoek aan het befaamde Sofiyivka Park en lunch.
Aankomst cirka 19.00 in hotel CHORNOYE MORE (3 sterren gerenoveerde kamers) in het centrum van Odessa. Dinner in het centrum van Odessa.

Donderdag 4 october: Verblijf in Odessa.
Ontbijt. Van 9.30-12.00 bezoek aan het beroemde wijn research centrum TAIROV INSTITUTE vlak bij Odessa. Kennismaking met het instituut, de historie, de wijn-technology, de geplande toekomst, nieuwe activiteiten, een rondleiding, en een proeverij met 18 diverse en bijzondere wijnen inclusief een lunch-hapje. Van 13.00-15.00 city tour met oa bezoek aan het Archeologisch museum. Om 15.00 bezoek aan de befaamde ODESA SPARKLING WINE COMPANY. Kennismaking, rondleiding en proeverij met 7 champagne-achtige wijnen. Fantastische ambiance. Diner in het centrum van Odessa.

Vrijdag 5 october: Verblijf in Odessa en regio. Ontbijt. Van 9.30-11.00 bezoek aan een gerenommeerd oud wijnbedrijf (1857) in Odessa. Kennismaking en proeverij. Vertrek naar het traditionele Ukrainse dorp Gradenitzi op cirka 60 km van Odessa vlak bij de Moldavische grens. Bezoek aan het jonge wijnbedrijf DIONIS Ltd. Kennismaking met het bedrijf, rondleiding en proeverij inclusief een Shaslik-lunch. Toelichting door wijnspecialiste Lilia Borisovna. Terugkeer in hotel in Odessa cirka 17.00.
Vanaf 18.00 wandeling door Odessa en diner in het centrum van de stad.

Zaterdag 6 october: reis per luxe touringcar van Odessa via Kherson naar Sevastopol op de Krim.
Vroeg ontbijt om 7.00. Om 7.30 vertrek naar Kherson. In Kherson bezoek aan de oudste TAURIA- wijngaarden en kelders. Wijnproeverij op Prince Trubetskoys Wine-farm, kennismaking met de TAURIA- fine brandies collection en aansluitend lunch. Vervolg van de reis naar Sevastopol. Aankomst cirka 20.00 in hotel YARD (3 sterren). Diner in het centrum van Sevastopol.

Zondag 7 october: Verbijf in Sevastopol.
Ontbijt. Van 9.30 -12.30 city tour met oa bezoek aan het bekende PANORAMA (illustrating one of the battles of the Crimean War 1854-1855). Bezoek zee-Acquarium. Lunch in het centrum van Sevastopol. Van 13.30-15.30 excursie naar de CHERSONESOS ruines, een in de 5-de eeuw voor Christus gestichte Griekse nederzetting, inclusief een bezoek aan het aanwezige Archeologische museum. Daarna vermoedelijk bezoek aan het bekendste Sparkling wijnbedrijf in Sevastopol op de Krim, inclusief proeverij.
s-Avonds wandeling in het havengebied en diner in het centrum van Sevastopol.

Maandag 8 october: s-Ochtends verblijf in Sevastopol, s-middags reis van Sevastopol naar Yalta.
Ontbijt. Van 9.30-12.00 bezoek aan het bekende wijnbedrijf Inkerman in Sevastopol. Dit bedrijf is gespecialiseerd in droge wijnen. Kennismaking met het bedrijf, rondleiding en proeverij. Daarna per luxe touringcar van Sevatopol naar Yalta via de prachtige kustweg langs de Zwarte Zee. Onderweg zullen we stoppen op enkele markante punten langs de kust, zoals het symbool van de Krim Swallows Nest. Hier gebruiken we de lunch.
Rond 18.00 bereiken we het befaamde hotel OREANDA (4-sterren), liggend aan de prachtige zee-boulevard van Yalta. Het diner gebruiken we in het hotel.

Dinsdag 9 october: Verblijf in Yalta en regio.
Ontbijt. Van 9.30-12.00 city tour en bezoek aan het beroemde Livadia Palace, voormalige residentie van de laatste Russische tsaar Nicholas II en bekend van de Yalta conferentie met Roosevelt, Churchill en Stalin. Lunch in een van de beste restaurants op de Krim, het Tsar cuisine restaurant. Van 14.30-17.00 bezoek aan het bekendste wijnbedrijf in de Ukraine: MASSANDRA. Een kennismaking met het bedrijf, de historie, het wijnmaken, de wijnen, de toekomst, een proeverij van diverse wijnen en een uitgebreide excursie oa door de oude wijnkelders en langs een heel bijzondere wijnverzameling, begonnen door count Golitsin, met eeuwen-oude wijnen. Telgen van de wijnmakersfamilie, al generaties lang de wijnmakers van MASSANDRA, ontvangen en begeleiden ons en lichten ons voor bij de wijnproeverij.. Afsluitend bezoeken we het vlakbij gelegen Massandra Palace, het jachthuis van Tsaar Alexander III. Het diner nuttigen we s-avonds in het bekende Gorny Ruchey restaurant.

Woensdag 10 october: Verblijf in Yalta en regio. Ontbijt. Om 9.30 vertrek naar Alupka, bezoek aan het bekende Vorontsov Palace en het bijbehorende park. Om 11.30-13.00 naar de MASSANDRA wine tasting hall, waar we diverse andere Massandra-wijnen onder deskundige begeleiding zullen proeven. Lunch in het Tartar restaurant Khosta Bash. In de middag brengen we een bezoek aan het Magarach research institute of viniculture and winemaking,
gesticht in 1828. Het diner gebruiken we in het centrum van Yalta.

Donderdag 11 october: Reis per luxe touringcar van Yalta via Simferepol en Zaporizhia naar Dnepropetrovsk.
Ontbijt. Om 9.00 vertrek naar Simferepol, de hoofdstad van de Krim. Korte city tour en lunch in Simferepol. Vervolg naar Zaporizhia, een van de centra van de befaamde Kozakken-cultuur. Het diner nuttigen we op het Kozakken-eiland Khortytsia Island midden in de rivier de Dnepr, in Zaporizhia. Daarna vervolgen we onze reis naar Dnepropetrovsk, alwaar we tussen 22.00 en 23.00 in het hotel ZHOVTNEVY (gerenoveerde kamers 3 sterren) zullen aankomen.

Vrijdag 12 october: Verblijf in Dnepropetrovsk. Ontbijt om 7.30. Om 8.30 vertrek naar het wijnbedrijf Zolotaya Amphora in het plaatsje Sinelnikovo op ongeveer 50 km ten zuidoosten van Dnepropetrovsk. Kennismaking met dit jonge maar zeer ambitieuze wijnbedrijf, de druiven en herkomst, de wijnen, de toekomst-filosofie en een rondleiding en proeverij.
Lunch van 12.30-13.30 in het centrum van Dnepropetrovsk. Om 14.00 worden we ontvangen door het wijnbedrijf LOGOS. Kennismaking met het bedrijf, de druiven en herkomst, de wijnen, samenwerkingsverbanden, een rondleiding over het wijnbedrijf, en een proeverij.
Het diner gebruiken we in het uitstekende restaurant van de Jazzclub, alwaar we diverse optredens aanschouwen en de liefhebbers kunnen zich hier aan een dansje wagen.

Zaterdag 13 october: Reis per luxe touringcar van Dnepropetrovsk via Poltava terug naar Kiev.
Ontbijt om 7.30. Vertrek om 8.30. In Poltava een korte stop met city tour, bezoek aan het Museum of Poltava Battle en een lunch met een menu a la Peter the Great. Vervolg van de reis naar Kiev. Aankomst in het LYBID-hotel in Kiev tussen 18.00 en 19.00. Om 20.30 het afscheids-diner in het centrum van Kiev.

Zondag 14 october: Terugreis per vliegtuig vanaf Kiev. Ontbijt. De ochtend kan vrij besteed worden en er is geen lunch gepland.
Om 12.30 vertrekken we vanaf het hotel per touringcar naar het vliegveld Borispol van Kiev..
Het KLM vliegtuig vertrekt om 15.50 naar Amsterdam. Aankomst in Amsterdam cirka 18.00.

Copyright © 1996-2001 Productschap Wijn / Wijninformatiecentrum

Deel: ' Wijnreis naar de Oekraïne '
Lees ook