27oktober 1999 OESO - Internettariefvergelijking verbeterd Gedurende de voorbije dagen was in de media uitvoerig sprake van een Internet - tariefvergelijking die werd opgesteld door de OESO en beschikbaar is op haar website: www.oecd.org/dsti/sti/it/cm/stats/. Volgens de studie zou België het duurste Internetland zijn binnen de OESO.

Belgacom betwistte de juistheid van de tariefgegevens voor België en contacteerde dienaangaande de OESO. De organisatie heeft nu haar cijfers met betrekking tot België en Belgacom gecorrigeerd en geactualiseerd.

Daaruit blijkt dat de Belgacom-tarieven voor surfen gedurende de daluren, ook na de opheffing van de voorlopige prijsvermindering op 1 november aanstaande, dicht bij het OESO-gemiddelde aanleunen (zie OESO-website). Bovendien moet worden aangestipt dat de daluren in België (van 6 uur 's avonds tot 8 uur 's morgens + weekends en feestdagen) tot de langste in Europa behoren. Daardoor kunnen de internauten in België tegen lagere tarieven surfen, op uren en dagen dat hun collega's in andere landen piekuur-tarieven betalen.

Belgacom is verheugd dat de OESO-vergelijking nu een accuraat en gunstiger beeld geeft van de Internet-situatie in ons land. Belgacom hoopt ook dat haar voorstel voor tariefvermindering (32,5 BEF/uur in de daluren), via niet-geografische nummers, zo snel mogelijk kan worden uitgevoerd.

Deel: ' Wijziging OESO-Internettariefvergelijking in voordeel Belgie '
Lees ook