Casema

Den Haag, 22 januari

Wijziging radiopakket Leiden e.o. en Bollenstreek

Vanaf 29 januari a.s. kunnen abonnees van Casema in de Leidse regio en in de Bollenstreek luisteren naar twee nieuwe radiozenders. Op advies van de Programmaraden Leiden e.o en Bollenstreek worden Colorful Radio en ID&T Radio doorgegeven. Daarnaast wisselen enkele radiozenders, waaronder Classic FM en Yorin FM, van frequentie.

De Programmaraden Leiden e.o en Bollenstreek hebben Colorful Radio in de plaats van France Culture Europe (95,9 MHz) geadviseerd. France Culture Europe komt te vervallen.

Door de ingebruikname van een nieuw ontvangstation kunnen alle lokale omroepen in Leiden e.o en de Bollenstreek op één en dezelfde frequentie worden doorgegeven. Dit houdt in dat de lokale omroepen van Noordwijk, Leiderdorp, Rijnsburg, Katwijk en Valkenburg naar frequentie 88,1 MHz verhuizen. In deze gemeenten verdwijnt de radiozender Holland Centraal uit het pakket.

De herindeling van de lokale omroepen heeft tot gevolg dat één frequentie in het radiopakket van de Bollenstreek en Leiden e.o. vrijkomt. De Programmaraden Leiden e.o. en Bollenstreek hebben daarvoor ID&T Radio geadviseerd. ID&T Radio wordt doorgegeven op 103,8 MHz

Vanaf 29 januari wordt Noordwijk Radio ook in Noordwijkerhout via de kabel doorgegeven. De lokale radiozender wordt in Noordwijk en Noordwijkerhout, onder de nieuwe naam NENS (Noordwijk en Noordwijkerhout samen), op 88.1 MHz doorgegeven. Behalve radio in Noordwijkerhout start Noordwijk Radio ook een kabelkrant in Noordwijk en Noordwijkerhout. De nieuwe televisiezender NENS komt in deze gemeenten in de plaats van Holland Centraal (kanaal 30-, 540,25 MHz).

Naast bovenstaande wijzigingen zijn er een aantal radiozenders die van frequentie verhuizen om de juiste mono/ stereo verdeling te verkrijgen. BBC Radio 2 verhuist naar 100.4 MHz, Classic FM naar 101,5 MHz, Yorin FM naar 92,5 MHz en de Tweede Kamerlijn naar 87,6 MHz.

De actuele zenderindelingen kunt u vinden op deze website of op teletekstpagina 430 e.v. van het Casema Service Kanaal.

Deel: ' Wijziging radiopakket Leiden e.o. en Bollenstreek '
Lees ook